Svi su krivi, samo ne on: Mourinho uperio prstom prema jednom čovjeku nakon nove blamaže

Žalio se na suđenje

Svi su krivi, samo ne on: Mourinho uperio prstom prema jednom čovjeku nakon nove blamaže

E. Škorić

AS Roma je sinoć u meču 4. kola Evropske lige remizirala sa Bodo/Glimtom (2:2) u meču 4. kolu Konferencijske lige.

Roma je od istog rivala nedavno izgubila u Norveškoj sa 6:1, a sada je dva puta gubila na Olimpicu i na kraju osvojila samo bod.

Mourinho je bio bijesan, čini se da gubi tlo pod nogama, ali krivca za ovaj neuspjeh pronašao je u - sudiji.

"Rezultat je bio okrutan prema nama. Nismo igrali dobro, napravili smo puno tehničkih grešaka. Svaki put kada je lopta došla do Veretouta ili Darboea, gubili smo je. Realnost je 2:2, ali obje kaznene situacije su bile kao jasne kao dan", rekao je Mourinho, vjerujući da su trebala biti dosuđena dva penala za Romu.

"Možete reći šta god želite, ali oni su imali dva udarca na gol iz kojih su zabili dva gola. Zabili smo i dva gola, a dva puta nam nije dosuđena najstroža kazna. Ne znam ima li loših sudija u ovom takmičenju ili onih koji započinju svoju karijeru u Konferencijskoj ligi. U Norveškoj nisam ništa rekao o sudijama jer smo izgubili 6:1, ali trebali smo sada dobiti dva penala jer su evidentno bili penali", dodao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Rimljani su nakon četiri kola drugi na tabeli sa sedam bodova, dok Bodo/Glimt ima osam. Iza Rome je Zorya sa šest, dok je na dnu grupe C CSKA Sofija koja ima samo jedan bod.

Roma dočekuje Zoryju u narednom kolu i eventualnom pobjedom će ovjeriti drugo mjesto koje vodi u šesnaestinu finala takmičenja, dok lider grupe seli direktno u četvrtfinale.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahin
Eh moj ti plačko, bio si možda dobar trener prije 10 godina, sada si nula. Svaki meč svi drugi su krivi samo ti nisi.
4 0
denimen9
Nema veze Mou, Roma je ionako buranija teška. Opet ces ti meni u Real, calma calma
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi