Jose Mourinho zaplakao nakon izborenog novog evropskog finala

Emocije ga savladale

Jose Mourinho zaplakao nakon izborenog novog evropskog finala

E. Škorić

Roma je u Leverkusenu odigrala 0:0 protiv Bayera i tako se plasirala u finale Evropske lige, pošto je prvi duel odigran u Rimu završen pobjedom tima Josea Mourinha od 1:0.

Roma je uspjela pod vodstvom sjajnog Portugalca osigurati drugo uzastopno evropsko finale. Prošlo je bilo ono u Konferencijskoj ligi, kada su i osvojili, a sada se nadaju najvećem klupskom uspjehu u Evropi.

Rimljane u borbi za trofej očekuje Sevilla, koja je nakon velike drame i produžetaka izbacila Juventus.

Nakon što je utakmica u Leverkusenu završena, u kojoj je Roma imala tek jedan udarac izvan okvira gola naspram 20 udaraca Bayera, Mourinho je slavio, a od silnih emocija i zaplakao.

Jose je taktički genije i to je i večeras pokazao u Njemačkoj. Uspio je bunkerom zatvoriti Bayer i donijeti svom timu novo finale.

Mourinho je Evropsku ligu osvajao 2017. godine s Manchester Unitedom, ima dva naslova Lige prvaka s Portom i Interom, a sada želi još jedan trofej u svojoj velikoj trenerskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Iako često osporavan zbog opstrukcije protivnika i načina na koji njegovi timovi igraju nogomet, Portugalac se smatra jednim od najboljih trenera na svijetu uz Pepa Guardiolu.

Finale Evropske lige bit će odigrano u Budimpešti 31. maja. Do tada će Jose Mourinho imati vremena da dodatno uštima svoj tim, a očekuje i povratke nekih povrijeđenih nogometaša, što je bio veliki problem za Romu tokom posljednjih mjeseci.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
I jeste za plakanje...kad si u finalu na murinjski nacin.Anti-propaganda fudbala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi