Ancelotti u problemu: Povrijeđen jedan od najstandardnijih igrača, nema zamjenu na toj poziciji
Joselu povrijeđen i pauzirat će nekoliko utakmica.

Joselu mora odmoriti

Ancelotti u problemu: Povrijeđen jedan od najstandardnijih igrača, nema zamjenu na toj poziciji

Eldar Ganibegović

Real Madrid se bori na dva fronta, a za Carla Ancelottija sada stižu ne tako lijepe vijesti jer će zbog povrede morati pauzirati jedan od najstandardnijih igrača.

Nakon osvajanja španskog Superkupa i ispadanja u Copa del Reyju od Atletica, fudbaleri Real Madrida bore se još za dva trofeja ove sezone.

Lideri su španske Primere, a i na korak su od plasmana u četvrtfinale Lige prvaka nakon pobjede protiv RB Leipziga 0:1 u prvoj utakmici osmine finala. 

Uoči izazova koji predstoje, Carlo Ancelotti i njegov stručni štab su u problemima. Povrijedio se jedan od najstandardnijih igrača.

Joselu povrijeđen, zamjene nema

Kako prenose španski medji, Joselu je početkom sedmice normalno trenirao. Nakon toga je 33-godišnjaku otekao zglob, zbog čega će morati pauzirati.

Radi se o jedinom klasičnom napadaču u timu Kraljeva. Carlo Ancelotti nema pravu zamjenu na njegovoj poziciji i morat će da improvizuje.

Oglasi

Osim toga, Joselu je jedan od najstandardnijih fudbalera Real Madrida ove sezone. Samo Rodrygo i Vinicius Junior su igrali više od njega.

Na 35 nastupa je Joselu ove sezone postigao 13 pogodaka i podijelio pet asistencija, te se istakao kao jako bitan fudbaler Los Blancosa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Kraljeve sada slijede dvije utakmice u ligi. Prvo domaći duel protiv Seville već sutra, a onda 2. marta duel u Valenciji.

Šestog marta igrat će na Bernabeuu revanš osmine finala Lige prvaka protiv Leipziga, a četiri dana kasniej ligaški duel sa Celtom i Joselu će sigurno propustiti te četiri utakmice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi