Momak u tijelu starca: Joseph Minala u 26. godini napustio Italiju i napravio iznenađujući transfer

Momak u tijelu starca: Joseph Minala u 26. godini napustio Italiju i napravio iznenađujući transfer

E. Škorić

Još 2014. godine je Joseph Minala potpisao za Lazio kao 17-godišnjak, ali je brzo optužen da je lagao o svojim godinama, a gotovo deceniju kasnije, on gradi karijeru u novoj zemlji.

Kada je tek stigao u Lazio te 2014. godine, niko nije vjerovoa da ima 17 godina. Izgledom je podsjećao na mnogo zrelijeg muškarca.

"Pročitao sam navodne izjave objavljene na web stranici senego.net u kojima stoji da sam priznao svoju stvarnu dob koja se razlikuje od onoga što je navedeno u mojim službenim] dokumentima. To su lažne izjave koje su mi pripisali ljudi koji ne znaju", kazao je Minala, koji se morao braniti od glasina da su njegove godine lažne.

Veznjak, koji je rođen u Kamerunu, proveo je sljedećih sedam sezona u pogonu Lazija. Upisao je tri nastupa za ekipu nebesko-plavih, ali je veliku većinu vremena proveo na raznim posudbama momčadima u Seriji B.

Zatim je 2020. godine otišao uKinu i kratko bio član Qingdao Huanghaija, da bi prošlog ljeta potpisao za Lucchese u trećoj ligi Italije, odnosno Seriji C.

Početkom godine raskinuo je ugovor s Italijanima, te je napustio zemlju i prešao u redove FK Liepaga u Latviji.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CpUfMzIoOFZ/?utm_source=ig_embed&ig_rid=440d4a27-1104-4637-afab-d602a1f9fc98[/instagram]

Svojevremeno je Minala rekao da mu je karijeru sputavala informacija o njegovim godinama.

"Bio sam vrlo mlad i nisam mogao znati niti predvidjeti kakav će odjek ovo imati. Uvjeren sam da je priča o godinama uvijek kočila moju karijeru".

“Bio sam malo razočaran, vidio sam da su dobili priliku igrači niže razine, a mene su poslali na posudbu", ispričao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je također istakao da je bilo timova koji su ga pratili i htjeli da ga dovedu, ali da je to propalo zbog spomenutog skandala oko njegovih godina.

Sada je 26-godišnjak, sazrio kao osoba i nogometaš, pa će u Latviji nastojati da osvoji drugi trofej u karijeri i prvi u seniorskom nogometu. Prethodno je osvojio italijansku Primvaeru sa U19 ekipom Lazija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi