Brojne klopke, nož u leđima Terzića od onih kojima je vjerovao - Sada će biti manji od makova zrna
Njemački stručnjak bh. porijekla bio je pod velikim pritiskom (Foto: EPA)

Borussia mu vjeruje

Brojne klopke, nož u leđima Terzića od onih kojima je vjerovao - Sada će biti manji od makova zrna

Midhat Šljivak

Edin Terzić susreo se s brojnim kritikama ove sezone. Tim je odigrao dosta prosječnih utakmica i očekivano, ovaj stručnjak je bio prvi na udaru. Dosta je bilo onih koji su mu pravili klopke unutar tima, pojedini igrači su mu zabili nož u leđa, ali na kraju je ovaj Bosanac izašao kao pobjednik.

Niko u Bundesligi ove sezone nije bio na udaru kao trener Borussije iz Dortmunda Edin Terzić. Saradnici u stručnom štabu su mu pravili razne smicalice kako bi ga klub otpustio, imali su podršku pojedinih fudbalera, ali nisu uspjeli da ga otjeraju iz kluba.

Terzić je uvijek imao punu podršku rukovodstva kluba. Ima je i danas i sudeći po natpisima njemačkih medija 41-godišnjak je trenutno nedodirljiv na klupi Borussije.

Njegovo mjesto dodatno je 'zacementirala' pobjeda nad Bayernom u Minhenu. Bild navodi da je ovaj rezultat dodatno učvrstio poziciju mladog stručnjaka u klubu.

"Za sada je Edin Terzić nedodirljiv. Međutim, konačnu odluku donijet će novo rukovodstvo tima. Sebastian Kehl je glavni kandidat za mjesto izvršnog direktora kluba", navodi Bild.

Oglasi

Direktor Hans-Joachim Watzke odlučio je otići s ove pozicije. On će postati predsjednik kluba naredne sezone i to je za Terzića velika stvar.

"Watzke se želi riješiti sportskog dijela posla do ovog ljeta. On će biti promovisan u predsjednika kluba 2025. godine. Dok se to ne desi, Watkze neće izgubiti utjecaj, veoma je odan Terziću s kojim često razgovara", navodi se.

Da klub ozbiljno računa na 41-godišnjaka dovoljno govori i činjenica da se u Dortmund vraća i jedan od Terzićevih najbližih saradnika Sven Mislintat.

Saradnja između ovog dvojca je vrhunska. Radili su sjajan posao ranije i vrlo je vjerovatno da će sarađivati u Borussiji i narednih godina.

Petorica fudbalera 'ne mirišu' Terzića

Edin Terzić je imao dosta problema unutar tima ove sezone. Petorica fudbalera nisu baš zadovoljna načinom na koji tim igra, a posebno se isticao dvojac Mats Hummels i Marco Reus.

Oglasi

Njemački mediji su ranije pisali kako je Reus glavni problem, da on okuplja klanove i da pokušavaju zajedničkim snagama otjerati Terzića.

To mu za sada nije uspjelo iako je na svoju stranu uspio dovesti brojna poznata lica. Pored njega treneru su leđa okrenuli Nico Schlotterbeck, Julian Brandt i Niclas Fullkrug.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oni su nezadovoljstvo odlučili iskazati i na razgovorima s upravom kluba. Međutim, nisu se nasmijani vratili sa sastanka i prije će većina njih otići iz kluba nego Edin Terzić.

Edinu Terziću je ovo drugi mandat na klupi Borussije. Prethodno je bio privremeni trener kluba, a ukupno je odradio 116 utakmica uz učinak od 69 pobjede, 23 neriješene utakmice i 24 poraza.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi