Pamtit će se scena prije Džekinog gola - Čovjek je uzeo loptu i napravio spektakl

Joshua King i sprint za pamćenje

Pamtit će se scena prije Džekinog gola - Čovjek je uzeo loptu i napravio spektakl

Midhat Šljivak

Pogotkom Edina Džeke Fenerbahče je i u revanšu pobijedio nizozemski Twente (1:0), te je s ukupnih 6:1 prošao u grupnu fazu Konferencijske lige. Ipak, iako je Edin zabio pobjednički gol ono što je prije toga napravio njegov saigrač Joshua King je nešto zaista fenomenalno i on je uz bh. dijamanta itekako zaslužan za gol.

Fenerbahče je prošao grupnu fazu Konferencijske lige. Novom pobjedom nad Twenteom istanbulski velikan je s ukupnih 6:1 prošao dalje, a pobjednički gol u Nizozemskoj je s bijele tačke postigao Edin Džeko.

Međutim, ogromne zasluge za pogodak idu na račun Joshue Kinga koji je izveo potez za pamćenje i izborio je penal.

Norveški fudbaler uzeo je loptu na 30-ak metara od svog gola. Uslijedio je potom sprint s loptom. King je ostavljao sve protivnike iza sebe, a u završnici akcije ga faulira Propper, a sudija pokazuje na bijelu tačku.

Oglasi

Edin Džeko je preuzeo odgovornost i pogodio je za 1:0, te je potvrdio plasman svog tima u grupnu fazu takmičenja.

Ipak, nikako ne treba zaboraviti ono što je napravio norveški reprezentativac. Pokazao je izuzetnu brzinu i povaljao je rivale u ovom slučaju.

Joshua King je poznato lice s evropskih terena. Posebno se to odnosi na engleski Premiership gdje je igrao zaista odličan fudbal.

Karijeru je ovaj 31-godišnjak počeo u Manchester Unitedu. Išao je na brojne posudbe, a najbolje partije pružao je u dresu Bournemoutha.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Član Fenerbahče je postao u julu 2022. godine. Odigrao je 32 utakmice i postigao je osam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi