Brekalo prolazi kroz pakao: U Fiorentini su sve shvatili, uradili su jedinu moguću ispravnu stvar!

Hrvat je "izolovan"

Brekalo prolazi kroz pakao: U Fiorentini su sve shvatili, uradili su jedinu moguću ispravnu stvar!

Admin Čaušević

Sprema li se velika izdaja u hrvatskom fudbalu? Hoće li Dinamovac zaobilaznim putem stići u Hajduk? Italijani uveliko nagađaju o transferu Josipa Brekala na Poljud, međutim šta se dešava sa povremenim reprezentativcem Hrvatske?

Brekalo je već sedmicama svakodnevna tema medija u Hrvatskoj, barem onih koji favorizuju Dinamo jer se krilni Vatreni na Maksimiru čekao kao što ozebao čovjek čeka sunce.

Međutim, sve je propalo i to nakon drugog čina. I nakon što je pao dogovor sa Fiorentinom, Dinamo je povukao ručnu, u Firencu nije poslana potrebna papirologija i tu je priča završena. 

Razlog je bila moguća smjena trenera. Možda i to najbolje govori kakav haos vlada u najuspješnijem hrvatskm klubu.

Preko menadžera su potencijalnom pojačanju saopštili da postoji mogućnost da Sergej Jakirović bude smijenjen te je upitno da li bi novi igrač želio Brekala.

Oglasi

Na kraju niti je Jakirović smijenjen niti je Brekalo stigao na Maksimir. Sve strane su izgubile. A dobitnik bi mogao biti Hajduk.

Splitski klub je poslao ponudu za 25-godišnjeg krilnog fudbalera i sada čeka odgovor sa Artemia Franchija, ali i vjerovatno samog Brekala.

Brekalova supruga trenutno nosi njihovo drugo dijete

U ovom slučaju najteže je samom fudbalu. Razočaran i utučen zbog svih dešavanja Fiorentina je Hrvatu napravila jedinu moguću ispravnu stvar u ovom trenutku.

Uvijedvši da prije svega psihički nije spreman za mečeve Fiorentina je Brekala oslobodila treninga. Formalni razlog je mogući transfer.

Bivši fudbaler Torina i Wolfsburga uopšte nije trenirao u petak što znači da neće ni konkurisati za utakmicu protiv Intera i derbi kola Serije A. 

Sigurno i sam Brekalo želi da se posao što prije završi. San mu je bio vratiti se sa suprugom Dominikom u Zagreb gdje bi dočekali svoje drugo dijete. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, od toga neće biti ništa. Kao ozbiljna opcija spominje se i Olympiacos, ali bi se Brekalova supruga trebala poroditi u junu pa bi to moglo odlučiti da se vrate u Hrvatsku.

Hoće li zaista Brekalo na kraju zavšiti na Poljudu? Stvari na transfer pijaci se mijenjaju iz dana u dan i nemoguće vrlo lako postaje moguće...

Top Komentari

Drakula
Kakva pakao crni covjek milione ima hahaahaahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi