Bucmasti Josip Iličić se vratio na "mjesto zločina", samo je ponavljao istu stvar: "Ne mogu..."

Slovenac je bio na utakmici Atalanta - Salernitana

Bucmasti Josip Iličić se vratio na "mjesto zločina", samo je ponavljao istu stvar: "Ne mogu..."

Admin Čaušević

Nakon dugo vremena Josip Iličić se vratio u Bergamo gdje je gledao meč Atalanta - Salernitana te je primljen na odličan način od strane domaćih navijača, a svakom od njih je rekao istu stvar.

Iličića su snimile kamere na tribinama Gewis stadiona dok pravie selfije s navijačima. Radio je to 35-godišnji Slovenac sa osmijehom na licu, ali iza svega se krije velika tuga.

Navijači italijanskog kluba su tražili od Iličića da se vrati igrati, a svakom je odgovarao sa istom rečenicom: "Ne mogu više."

Na kraju utakmice Iličić se spustio uz rub terena, a igrači Atalante su ga pozvali da zajedno se ekipom i navijačima prolave trijumf nad Salernitanom sa 4:1.

[related]https://twitter.com/eurofootcom/status/1737023862728990922[/related]

Iličić je upisao 136 službenih nastupa za Atalantu između 2017. i 2022. i postigao 47 golova. Iako je svoje najbolje dane proveo u Bergamu, ovaj grad ne pamti po lijepom.

Oglasi

Naime, prije tri godine Iličić je upao u depresiju te je od tada jednostavno drugi čovjek. Fudbal je ostavio u potpuno drugi plan i svakog dana se borio sa sobom.

Upravo zbog svega sigurno je da 35-godišnjak svaki put kada dolazi u Bergamo dolazi s određenom tugom u sebi pošto mu je karijera naglo krenula silaznom putanjom.

Špekulisalo se da je Slovenac uhvatio ženu s ljubavnikom u krevetu, međutim ispostavilo se da je pandemija Covida-19 i razne mjere zabrane utjecala na njegovo zdravstveno stanje.

Slovenski ofenzivni veznjak odlučio se nakon zdravstvenih problema vratiti u Maribor. Rođeni Prijedorčanin je tu pronašao svoj mir gdje je ove sezone zabio četiri gola na 19 mečeva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim za Maribor i Atalantu, Iličić je još igrao za Palermo i Fiorentintu. Bez sumnje je svojevremeno bio jedan od najboljih igrača Serije A.

Iako je rođen u BiH, opcija igranja za bh. nacionalni tim nikad nije bila opcija, prošao je sve selekcije Slovenije uz 80 nastupa za reprezentaciju te zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi