Rođeni Bosanac zadivio sve, ali... "Mogao je osvojiti Zlatnu loptu, a onda šok, izgubio je 10 kg"
Josip Iličić bio je jedan od najboljih igrača Serije A, a onda je pao u depresiju što ga je koštalo karijere na najvećem nivou.

Josip Iličić nije ostvario puni potencijan

Rođeni Bosanac zadivio sve, ali... "Mogao je osvojiti Zlatnu loptu, a onda šok, izgubio je 10 kg"

Eldar Ganibegović

Mnogi igrači ne ostvare svoj puni potencijal. Neki zbog stila života, neki zbog povreda, a neki zbog bolesti. Upravo jedan takav slučaj je bio s rođenim Bosancem (Prijedor), a po nacionalnosti Slovencem, Josipom Iličićem.

Slovenački veznjak rođen u Prijedoru, a koji posjeduje i hrvatski pasoš, najbolje dane u karijeri proveo je u dresu Atalante. I dan danas o njemu govori dugogodišnji trener ovog tima, Gian Piero Gasperini.

Iličić je u dresu Atalante nastupi 173 puta. Postigao je 60 golova i dodao 44 asistencije, a jednom je prilikom postigao čak četiri pogotka i to protiv Valencije.

O tome i o njegovom padu u depresiju govorio je Gian Piero Gasperini. Smatrao je da Iličić može osvojiti Zlatnu loptu, no to nikada nije uspio. Daleko od toga.

Slovenac je pao u depresiju. Supruga ga je prevarila, a na sve je utjecaj imao i koronavirus, odnosno pandemija koja ga je odvojila od porodice.

"Sjećam se kada je Iličić postigao četiri gola protiv Valencije. Bio je među najboljim igračima u Evropi, mogao je osvojiti Zlatnu loptu.

Oglasi

Tokom pandemije počeo je imati simptome, nije mu bilo dobro. Trpio je distancu od svoje porodice.

Sedam dana prije puta u Lisabon da igramo sa PSG-om otišao sam da posjetim Iličića na klinici, izgubio je 10 kilograma", rekao je Gasperini.

Prošle godine Iličić je napustio Atalantu, te stigao u Maribor. Međutim, ni u tom klubu mu ruže ne cvjetaju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

FK Sarajevo ne pamti po dobrom Atalantu i Gasperinija

Godine 2018. FK Sarajevo je igrao protiv Atalante u pretkolima Evropske lige. Tim s Koševa je remizirao 2:2 na gostovanju u Bergamu, no na Koševu je doživio potop.

Gosti iz Italije slavili su s čak 0:8. Kapiten Papu Gomez postigao je dva gola, tri je dodao Barrow, po jedan stoperi Palomino i Masiello, a Mersudin Ahmetović je postigao autogol. Na toj utakmici nije igrao Josip Iličić. 

Top Komentari

kenny
A onda..... PA ONDA.... A onda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi