Rasprodaja u Atalanti, Josip Iličić odlazi po "promotivnoj" cijeni

Slovenac napušta Bergamo

Rasprodaja u Atalanti, Josip Iličić odlazi po "promotivnoj" cijeni

Edmir Škorić

Iako aktuelna sezona nije završena, čelnici Atalante uveliko razmišljaju o sljedećoj.

Bit će mnogo promjena u timu Atalante nakon neuspješne sezone u kojoj po svemu sudeći neće biti izborena Liga prvaka.

Kako prenosi stranica tuttomercato, od ekipe Atalante oprostit će se popriličan broj igrača, a ujedno će klub napustiti i Slovenac Josip Iličić, koji je posljednji put igrao još u januaru, a od tada je na margini zbog ličnih problema.

34-godišnji Kranjčanin član je Atalante od ljeta 2017. kada ga je Atalanta kupila od Fiorentine za šest miliona eura.

Iličić je sakupio 172 nastupa u crno-plavom dresu, dao je 60 golova i upisao 44 asistencije. Bio je jedan od ključnih igrača Atalante, a proteklih sezona željeli su ga dovesti i veliki evropski timovi. No, Atalanta je imala visoke zahtjeve i nije ga se htjela odreći.

Sada je situacija potpuno drugačija. Iličić ima ugovor od ljeta 2023. godine, a Atalanta je spremna da ga za malu odštetu pusti da izde, jer uostalom pitanje je koliko je mentalno spreman da igra na visokom nivou.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim Iličića, godinu dana prije isteka ugovora Atalanta je spremna odreći se još jednog važnog člana napadačkog dijela momčadi - Luisa Muriela. 31-godišnji Kolumbijac je već zimi bio blizu odlaska.

Atalanta namjerava Kolumbijca prodati za najmanje 15 miliona eura. Njih dvojica su samo u nizu igrača koji će na ljeto tražiti novi tim.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Prijedorcanin*
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi