Nizozemci ismijavaju Šutala zbog engleskog jezika, a drugi Vatreni samo sa osnovnom spava na parama
FOTO: Darko Tomas/Cropix

Uz to ima i ženu iz snova

Nizozemci ismijavaju Šutala zbog engleskog jezika, a drugi Vatreni samo sa osnovnom spava na parama

Admin Čaušević

Josip Šutalo se pred reprezentativno okupljanje suočio sa ozbiljnim kritikama od strane legendi Ajaxa, a Marco Van Basten je otišao korak dalje pa je ponizio defanzivca iz Čapljine.

"Pa onaj Šutalo ne zna ni riječ engleskog jezika", kazao je Van Basten o 23-godišnjem štoperu koji je među glavnim krivicma za očajne partije Ajaxa.

Dečko rođen u Čapljini je ljetos Dinamu plaćen 20.5 miliona eura, trebao je biti vođa ekipe, ali umjesto toga je postao meta ismijavanja zbog nepoznavanja engleskog jezika.

Međutim, da u fudbalu nivo obrazovanja kao i poznavanje stranih jezika ne moraju predstavljati barijeru za uspjeh pokazuje primjer jegno drugog reprezentativca Hrvatske.

Riječ je o Domagoju Vidi, prekaljenom štoperu koji je ušao u jesen karijere, a sada raspolaže višemilionskim bogatstvom. Navodno se spominju cifre između 5 i 8 miliona eura.

Oglasi

Vida je svoj novac zaradio igrajući u slavnim klubovima kao što su Bayer Leverkusen, Bešiktaš, Dynamo Kiev, a sad je član atinskog AEK-a.

Interesantno da od obrazovanja Vida završio osnovnu školu, dok nije poznato da li je upisao i završio srednju školu nakon toga.

Prije nekoliko godina njegov otac Rudika Vida je ispričao da je plavokosi dječak bio jako problematičan te da je u školi izvodio razne psine.

"Zvali su me par puta u školu zbog njega jer je s ekipom napravio neke cirkuse. Ali nije to bilo ništa strašno. Volio je raditi razne psine. Sjećam se, godinu dana nakon što je trenirao u Osijeku, dobio je svoju sobu i smetalo mu je što ga stalno kontrolišu."

"Gospodin je uzeo bušilicu i napravio sebi na vratima špijunku, da on vidi ko mu kuca. Onda su ga lijepo istjerali iz sobe i morao sam mu tražiti stan. Nakon šest mjeseci su ga onda vratili."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Uvijek je on imao neke glupe ideje. Danas kad razmišljam o tome kakav je bio, smijem se, žena se uvijek sekirala zbog njega, pojeo nam je živaca i živaca. Ali, sve što je napravio, napravio je sam, svojim radom i trudom i odabirom i na tome mu čestitam", ispirčao je Vida senior za hrvatski Express.

Osim što je milioner Vida je danas i sretno oženjen muškarac pošto pored sebe ima prekrasnu suprugu Ivanu. Zajedno imaju sina Davida.

Top Komentari

Netko_kao_ja
King kenjo se našao da komentira, bosanska nacija u pokusaju...bosanski nepostoji I u tom slučaju može jedino Hecegovacki govoriti,ali sta je zanimljivo da ti citas o njemu a ne on o tebi...kenjo
0 0
King_Kenny
...to vam je zatucani "hercegovanac",tzv.Hrvat u pokusaju...naravno da ne znaju Engleski,oni ni Hrvatski ne znaju,nego govore Bosanski pa se onda Hrvati sprdaju sa njima kada odu u Hrvatsku...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti