Fudbaler sa prostora bivše Jugoslavije postaje najskuplji defanzivac u historiji!

Pomalo nestvarna vijest

Fudbaler sa prostora bivše Jugoslavije postaje najskuplji defanzivac u historiji!

Admin Čaušević

Fudbaleri sa prostora bivše Jugoslavije su uvijek bili na cijeni. 

Dosta je igrača sa našeg područja i regiona koji nastupaju u vrhunskim klubovima i tokom svakog prijelaznog roka se praktično realizuje neki veliki transfer.

Tako je zimus Dušan Vlahović iz Fiorentine u Juventus prešao za 80 miliona eura, a kako sada stvari stoje ovog ljeta će biti ostvaren još veći transer.

Naime, poznati transfer guru Fabrizio Romano je objavio pomalo nevjerovano vijest o transferu Joška Gvardiola iz RB Leipziga u Chelsea.

Gvardiol je jedan od najboljih mladih defanzivaca svijeta, ali da bude plaćen za rekordnu sumu to zaista predstavlja iznenađenje.

Kako se navodi Plavci će za standardnog reprezentativca Vatrenih platiti 90 miliona eura bez eventualnih bonusa.

Oglasi

Inače, dosadašnji rekorder je Harry Maguire koji je također plaćen 90 miliona eura, a zatim slijede Matthijs de Ligt (89.9) te Virgil Van Dijk (88.5 miliona).

Chelsea tokom cijelog ljeta traži dostojnu zamjenu za Antonija Rudigera, jedno vrijeme na meti je bio Fofana iz Leicestera, ali je taj posao propao nakon tri odbijene ponude.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S obzirom da je dobar dio omladinske i seniorske karijere proveo u Dinamo i zagrebačkom klubu bi trebao pripasti dio od ogromne odštete.

Gvardiol je prošlog ljeta sa Maskimira otišao u Njemačku za 19 miliona eura i bila mu je dovoljna samo jedna sezona za nevjerovatan transfer u Chelsea.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
novinarćiću kani se "bivše jugoslavije", napiši srbin, hrvat, zar je to teški izustiti (napisati)? kad je riječ o đeki, tad je bosanac, nije bivši jugosloven.
8 2
King_Kenny
...novi Harry Maguire u najavi...jbt Juventus uze onog Bremera za 40 miliona samo,lik doktor fudbala za 90% stopera skupljih od njega...
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi