Sati prepuni uzbuđenja su ispred nas: Chelsea sprema najveću bombu za kraj

Brazilac na meti Plavaca

Sati prepuni uzbuđenja su ispred nas: Chelsea sprema najveću bombu za kraj

Edmir Škorić

Bližimo se kraju ljetnog prijelaznog roka u kojem smo već vidjeli na desetine velikih transfera, ali čini se da neće ostati na tome.

Englezi su daleko najviše trošili i dovodili najskuplja i najbolja pojačanja, a Chelsea je spreman da "aktivira bombu" u finišu prijelaznog roka.

Kako su obavijestili brojni inostrani mediji, Chelsea radi na dovođenju Neymara, ma koliko god to zvučalo nemoguće.

Brazilac nije u najboljim odnosima s PSG-om zbog sukoba s Kylianom Mbappeom, a Chelsea ga već neko vrijeme pokušava dovesti i menadžeru Thomasu Tuchelu je u nastavku sezone neophodan jedan takav igrač koji će pojačati efikasnost u napadu.

Chelsea ima ekonomsku moć da razmišlja o takvom transferu i pokušat će sve što je u njegovoj moći da do 1. septembra dovede Brazilca.

Nije isključeno da se klubovi dogovore o određenoj posudbi do kraja sezone, s pravom otkupa ugovora.

Ova vijest dolazi nekoliko sati prije utakmice Southampton - Chelsea, a u međuvremenu se snažno s Plavcima povezuje i Pierre-Emerick Aubameyang i uveliko traju pregovori s Barcelonom.

Osim toga, Chelsea radi na dovođenju Wesleyja Fofane, perspektivnog štopera iz Leicestera i taj posao je navodno već sklopljen iako još nema službene najave.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Anthony Gordon je još jedno moguće pojačanje, spominje se i Milanov Portugalac Rafael Leao, ali i Wilfried Zaha, sjajni ofanzivac Crystal Palacea.

Ali, ako pitate navijače Chelseaja, ovo ljeto bi bilo savršeno ako na kraju dođe Neymar. Morat ćemo pričekati i vidjeti šta će se sve izdešavati...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Trebaju drogbu vratit
0 0
Manager
odakle im eksploziv ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi