Godine idu, ništa se ne mijenja: Sin među najboljim na svijetu, otac prodaje ribu u Zagrebu
I dalje svojim rukama zarađuje za kruh (Foto: Instagram)

Gvardiol stariji ne odustaje od posla

Godine idu, ništa se ne mijenja: Sin među najboljim na svijetu, otac prodaje ribu u Zagrebu

Midhat Šljivak

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol postao je preko noći velika fudbalska zvijezda. Eksplodirao je u dresu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu, a prošlog ljeta stigao je i veliki transfer u Manchester City. Dok Joško živi svoj san njegov skromni otac Tihomir ne zapostavlja obaveze koje je imao ranije i još uvijek radi u zagrebačkoj ribarnici na Dolcu.

Joško Gvardiol je s 22 godine jedan od najboljih defanzivaca svijeta. Fenomenalni hrvatski fudbaler sve je bolji i bolji i sam menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola sipa epitete prema ovom mladom momku.

"Bio je malo zbunjen kada je došao, gubio je dosta lopti jer je želio praviti čuda jednim potezom. Dogovorili smo se da igra lagano i jednostavno i da kreativnost nije potrebna od njega. Shvatio je poruku i od tog trenutka je zaista odličan i dosta je napredovao", rekao je Guardiola o Gvardiolu.

I dok je Joško član najboljeg tima svijeta u ovom trenutku s ozbiljno velikom platom, njegov otac Tihomir ne želi da živi od sina i još uvijek je u poslu kojim se bavio prije nego mu je sin postao zvijezda.

On i dalje prodaje ribu u poznatoj ribarnici Dolac u Zagrebu. Miran je i jednostavan čovjek koji ne može mirno sjediti i svakodnevne obaveze redovno izvršava kao i ranije

Oglasi

"Kad vas ne budem poznavao više, onda znate da sam u lovi", kroz šalu je prije nekoliko godina govorio Tihomir.

Ribarnica je i dalje njegovo radno mjesto. O tome svjedoči fotografija s društvenih mreža, a društvo mu jako često pravi otac Brune Petkovića - Jakov.

Joško briljira na velikoj sceni, novca ima kao u priči, no Tihomir ne želi zavisiti od sina. Porodica je od njega dobila kuću koju je Joško kupio od bonusa kojeg je dobio tokom boravka u RB Leipzigu.

Tihomir Gvardiol ima pune ruke posla (Foto: Sanjin Strukić / Pixsell)

Dugo je porodični automobil bio stari Fiat Punto. S njim se slavilo i treće mjesto sa Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje je Gvardiol pokazao kakva je klasa od fudbalera.

Ivković: "Vrhunski je igrač, ali nije čudo"

Legendarni Tomislav Ivković govorio je nedavno o Jošku Gvardiolu i smatraju da Hrvati pretjeruju u pohvalama prema 22-godišnjem fudbaleru.

Oglasi

Njega nervira što se svaki iole ljepši potez ovog defanzivca tretira kao nešto neviđeno dosad.

"Više je teško gledati, da svaku loptu koju daje Gvardiol vele da je čudo i da nismo vidjeli takvog igrača nikad. I definitivno pretjeruju jer više nemam riječi.Da jednog igrača, na taj način pričaju i forsiraju, to još nisam doživio, a u nogometu sam 50 i nešto godina. Ali drago mi je, zato jer je naš igrač", rekao je Ivković.

I prije Guardiole nekadašnji trener Željezničara i Borca je uvidio problem kod Gvardiola.

"On je vrhunski igrač, ali ne može on uzeti loptu pa ide, ide, ide i onda se zabije u zid i odigra pas koji je problematičan. Mora igrati jednostavnije. Svi mi znamo da je sjajan igrač, ne mora to stalno pokazivati", rekao je Ivković.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
On medju najboljim na svijetu hahahah
0 0
Adrian
Koji je ovo clanak o Gvardiolu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi