Hrvat na tren postao duh: Pep se hvata za glavu od muke, a Gvardiol leži na podu od nemoći

Razočarenje za Građane

Hrvat na tren postao duh: Pep se hvata za glavu od muke, a Gvardiol leži na podu od nemoći

Admin Čaušević

Joško Gvardiol se nije proslavio branjenjem situacije jedan na jedan u meču Lige prvaka protiv RB Leipiziga. Hrvat je reagovao poprilično loše što je iskoristio Lois Openda i donio veliku radost svom timu.

Manchester City je odigrao neprepoznatljivo prvo poluvrijeme na utakmici Lige prvaka pošto RB Leipzig ima potpuno neočekivanih 0:2.

Oba gola su gosti postigli preko Opende uz poprilično loše reakcije defanzivaca aktuelnog prvaka Evrope.

U 33. minuti uslijedila je kontra nakon greške Rubena Diaza. Openda je išao sam prema golu, dok je Gvardiol nastojao da mu skrati ugao.

Uspio je Hrvat da stigne ispred Belgijanca, ali nije mogao ništa poduzeti pošto je Openda promjenom smjera poslao Hrvata na pod. 

Oglasi

Poslije toga je brzonogi napadač RB Leipiziga rutinski zabio za 0:2. Situaciju i gol možete pogledati ovdje.

Pep Guardiola na klupi nije mogao vjerovati šta se dešava njegovom timu. U jednom trenutku se od nevjerice i uhvatio za glavu. 

Manchester City je već od ranije izborio prolazak u nokaut fazu pa se u meč ušlo opuštenije što je njemački predstavnik iskoristio u prvom poluvremenu.

Inače, za Gvardiola je ovo poseban meč pošto je talentovani hrvatski defanzivac na Etihad stigao upravo iz RB Leipziga. 

Prošle godine je igrao protiv Erlinga Haalanda, a ovaj put ne krije da je sretan što mu je opasni Norvežanin saigrač.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sjećam se da sam bio veoma nestrpljiv da igram protiv Erlinga Haalanda prošle godine. Baš sam jedva čekao tu utakmicu.

Na kraju se nije dobro završilo. Postigao je pet golova za 60 minuta. Kada je izašao iz igre konačno sam odahnuo i rekao sam sebi 'konačno...'", rekao je Gvardiol pred meč sa svojim bivšim klubom.

Top Komentari

fjuri
Okanite se vi Gvardiola jednog od najboljih mladih igrača svijeta, iz godine u godinu napredak je evidentan.
1 0
King_Kenny
...ovaj Gvardiol je mrtva panjina,novi Harry Maguire...vec se sprdaju sa njim u Engleskoj,a uskoro ce imati i svoju kompilaciju kako ga protivnicki igraci bacaju po cevape...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi