Joško Gvardiol (opet) na stubu srama: Detektovana je njegova najveća mana i nikako da je se riješi!

Hrvat se nije proslavio

Joško Gvardiol (opet) na stubu srama: Detektovana je njegova najveća mana i nikako da je se riješi!

Admin Čaušević

S obzirom da je najskuplji defanzivac u historiji svaki potez Joška Gvardiola se prati sa velikom pažnjom, tako je bilo i na meču protiv Tottenhama gdje se mladi Hrvat u prvom poluvremenu baš i nije proslavio.

Gvardiol je uzveo nekoliko mečeva kao starter, a protiv Tottenhama je zaigrao na poziciji lijevog beka gdje se ustalio u posljednje vrijeme.

Međutim, u prvom poluvremenu utakmice napravio je propust zbog čega su ga dočekali brutalni komentari na društvenim mrežama i mnogi ga nisu štedili.

Sve se desilo u 23. minuti kada je poslije jedne duge lopte Brennan Johnson pretrčao Gvardiola kao da ga nema. Već u prijemu lopte Englez je dobio prednost i Hrvatu je ostalo samo da mu gleda leđa.

U nastavku akcije Diaz je uspio nekako intervenisati i loptu izbiti u korner te tako na neki način spasiti saigrača plaćenog 90 miliona eura.

Oglasi

"City se uvijek izvuče, ovaj Gvardiol je tako prosječan, ali ovi dečki bilo koga čine dobrim", samo je jedan od komentara na račun mladog štopera.

"Gvardiol je užasan, a čuo sam glasine da je najbolji na svijetu", "Johnson je apsolutno spalio Gvardiola", još su neki od komentara.

Jasno je da hrvatskom defanzivcu nedostaje brzine, pogotovo protiv brzih krila u Engleskoj i čini se da je to njegova najveća mana.

Ipak, ukoliko mu nešto ide u prilog je činjenica da je fudbaler Tottenhama ove sezone među najbržim igračima Premiershipa uz ostvarenu nevjerovatnu maksimalnu brzinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Johnson je ove sezone ostvario brzinu od 36.70 km/h što je druga najveća brzina ove sezone u Premiershipu, brže je trčao samo Kylie Walker (37.31 km/h).

Gvardiol u posljednje vrijeme prolazi kroz težak period te adaptacija na stil kojeg preferira Pep Guardiola još uvijek traje i trebat će još neko vrijeme da se navikne na engleski fudbal.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...lik je veca sprdnja od Maguirea,ali igra u jacoj ekipi pa to ne dolazi toliko do izrazaja...da ga stavis u Manchester United umjesto Maguirea,to bi bila komedija...
3 4
Chelsea1
Muha bez glave
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi