"Jučer je bilo lijepo biti Eldar Šehić"

Mladi fudbaler NK TOŠK za SportSport.ba

"Jučer je bilo lijepo biti Eldar Šehić" · Intervju

Jučerašnji meč  6. kola Prve lige FBiH između TOŠK-a i Metalleghea aposlutno je obilježio mladi Eldar Šehić.

TOŠK je igrao solidno od početka meča, ali je primio gol u finišu prvog dijela. Ipak, u drugom poluvremenu je na scenu stupio Šehić i TOŠK je uspio stići do preokreta i pobjede od 2:1.

Ovaj 19-godišnjak je prvo u 66. minuti asistirao Šabiću za 1:1, da bi eurogolom u 84. donio svom TOŠK-u pobjedu.

"Pa, dobro je bilo... I prvo poluvrijeme smo odigrali dobro, imali smo posjed, ali smo nesretno primili gol. U drugom poluvremenu smo krenuli puno ofanzivnije, znali smo da moramo pobijediti. Od 60. minute smo odigrali stvarno odlično, uspio sam asistirati za poravnanje i to nas je diglo, krenuli smo dalje. Pred kraj utakmice sam zabio taj lijep gol i pobijedili smo. Šta da kažem, jučer je bilo lijepo biti Eldar Šehić", uz osmijeh je poručio mladi fudbaler TOŠK-a za SportSport.ba.

Da li su nakon gola i dobre partije stizale čestitke?

"Imao sam dosta poruka, zaista ih je bilo mnogo. Odgovarao sam svima do kasno u noć", priznao je talentovani "lijevi bočni".

U TOŠK-u si ponovo na posudbi iz Željezničara, koliko boravak u Tešnju pomaže da napreduješ kao igrač?

"I drugi dio prošle sezone sam proveo na posudbi u TOŠK-u, vratio sam se u Želju, odradio pripreme i onda ponovo došao u TOŠK... Mislim da su utakmice koje igram ovdje odlična stvar za napredak, za mladog igrača koji hoće da radi, koji je fokusiran na fudbal, a ne na neke druge stvari u ovoj ligi... Može se izvući dosta toga pozitivnog, naravno u ovoj ligi ima i puno minusa, ali ja to ostavljam po strani... Želim pokazati svima da vrijedim i pokazat ću", istakao je Šehić.

TOŠK je i dalje tu pri vrhu tabele, čini se da su gostujuće utakmice bile problematičnije.

"Na početku smo imali dobre rezultate, ali imali smo i malih problema u klubu, napustio nas je trener Nusret Muslimovć, ali sada je došao Nermin Šabić. Mislim da je on unio toliko živosti, pa i radosti u ekipu... Sada svi drugačije gledamo na treninge... U gostima smo imali neke loše i nesretne predstave, ali mislim da će se sa novim trenerom dosta toga promijeniti u pozitivnom smjeru."

Koliko pomažu savjeti iskusnijih igrača TOŠK-a?

"Ima tu puno igrača koji mi pomažu. Npr. tu je stoper Nikola Mazić koji je dobro stariji od mene i puno mi pomaže. Pomažu mi i kapiten Strika, pa Koprivica. Tu je i Kitanović koji je jedan od najboljih veznih igrača u ligi. Svi mi oni pomažu, savjetuju me i ja njihove savjete uvijek poslušam. Ipak, najviše mi pomaže Mazić, i u igri se dobro razumijemo", izjavio je Šehić.

Pratiš li svoj matični klub, Željezničar? Vjeruješ li da će biti mjesta za tebe u ekipi Želje nakon što se vratiš sa ove posudbe?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Naravno da pratim, čujem se redovno sa svojim kolegama i radujem se svakoj pobjedi. Čujem se i sa šefom... Vidjećemo, nadam se da ću se vratiti i izboriti makar za mjesto među 18. Mislim da mogu pokazati da vrijedim i zaslužujem mjesto u ekipi", istakao je na kraju kratkog razgovora za SportSport.ba Eldar Šehić.

Pred Šehićem i njegovim TOŠK-om su sada novi izazovi pošto ekipa već u srijedu u okviru Kupa BiH gostuje Skurgiću dok će za vikend odmjeriti snage sa banovićkom Budućnosti u okviru Prve lige FBiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi orkestar
Bravo Seha,samo tako nastavi,rad se uvjek isplati.Siguran sam da cemo te gledati u Zeljinom dresu na našoj Grbavici.
5 1
Juve88
Gledat ćeš mudo Marjanovo nema od njega nista
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi