Ubio se otac Juliana Nagelsmanna, reakcija trenera je bila šokantna: Prvo se šalio, a onda...

Radio je u njemačkoj tajnoj službi

Ubio se otac Juliana Nagelsmanna, reakcija trenera je bila šokantna: Prvo se šalio, a onda...

A. Čaušević

Nakon godina šutnje Julian Nagelsmann je otkrio jednu od bolnih životnih tajni. Još prije 16 godina je ostao bez oca, ali ono što je mnoge iznenadilo je to da je gubitak roditelja podnio poprilično hladnokrvno.

Julian Nagelsmann je otvorio svoju dušu u razgovoru za Der Spiegel, gdje se osvrnuo na tragičnu epizodu kroz koju je morao proći kada je imao 20 godina. Selektor reprezentacije Njemačke je otkrio da je njegov otac Erwin, koji je radio u tajnoj službi, počinio samoubistvo.

"Često razmišljam o tom danu. U to sam vrijeme bio na trenerskom kursu u Oberhachingu, blizu Minhena i tamo sam trebao da dobijem C licencu", rekao je Nagelsmann te nastavio:

"Odjednom mi je direktor kursa rekao da izađem. Pa sam se nešto našalio i upitao nešto poput: 'Dakle, jesam li već predobar?' U sljedećem sam se trenutku našao pred svojim tadašnjim svekrom koji mi je rekao da je moj otac počinio samoubistvo."

"Moj otac nije ostavio oproštajno pismo, nije bilo nikakvog objašnjenja. Ali način na koji je sebi oduzeo život dao je do znanja da je bio svjestan šta radi."

Oglasi

Zanimljivo da je jedan od najboljih trenera svijeta poprilično mirno i hladno podnio činjenicu da je ostao bez oca praktično u ranoj mladosti.

"Porodici je bilo jako teško, ali meni je pomoglo saznanje da on stvarno želi umrijeti i da to nije vapaj za pomoć ili znak. Mislim da moram poštovati takvu odluku", dodao je Nagelsmann.

Nijemac je također objasnio da je njegov otac radio u tajnoj službi te da nije puno govorio o svom profesionalnom radu.

"Ne znam tačno što je radio. Sigurno nije bio u upravi. Nije smio govoriti o svom poslu. To je bio i razlog zašto je često govorio da mu je sve previše", kaže mladi trener kojeg za oca vežu lijepe uspomene:

"Bio je vrlo duhovit tip koji se šalio i uvijek se smijao, volio je biti s prijateljima, svirao je gitaru i uvijek pjevao."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nagelsmannu danas ima 36 godina te da je živ njegov pokojni otac bi sigurno bio ponosan na sina šta je sve uradio u relativno kratkoj trenerskoj karijeri.

Sjajni stručnjak je van terena imao poprilično buran život. Čak 15 godina je bio u vezi sa Verenom, dobili su i djecu te 2018. godine stali na ludi kamen da bi nakon toga uslijedio razvod te je Nagelsmann otšao s bivšom novinarkom Lenom Wurzberger.

Top Komentari

user1666065968
Ima li sta o sportu?
0 0
user1676370670
I ovdje na ovom portalu su se poceli furati naslovi,kao na onim srpskim sto bi za klik dali i mamu svoju..Morbidni naslovi na kraju sa .......,ali..... Ubio se otac Naglismana..Fuj....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti