Junak Hrvatske: Ovdje je gore biti lijevi bek nego političar
Hrvatska već godinama kuburi sa pozicijom lijevog beka, a sinoć im je igrač baš s te pozicije donio trijumf.

Jedvaj nakon pobjede

Junak Hrvatske: Ovdje je gore biti lijevi bek nego političar

Fudbalska reprezentacija Hrvatske sinoć je još jednom pokazala klasu pa je na Maksimiru pobijedila Španiju sa 3:2 i na taj način ostala u trci za prvu poziciju u grupi 4 lige A Lige nacija.

Naši susjedi su do trijumfa stigli u 93. minuti kada je pogodak postigao fudbaler Bayer Leverkusena Tin Jedvaj.

On je nakon meča poručio da je u Hrvatskoj bolje biti političar nego lijevi bek, aludirajući na to da ova reprezentacija već godinama ima problema sa tom pozicijom.

"Čestitke mojim saigračima. Bilo je jako teško. Znali smo da moramo ići na pobjedu, a kada znate da morate sve karte baciti u napad, onda je jako opasno. Ponosan sam na Hrvatsku. Nije ovo bila utakmica kao ona iz Španije. Nismo ih puštali da idu duboko, a mi smo na kraju iskoristili naše šanse i uzeli bodove", rekao je Jedvaj i dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Zezali smo se da je kod nas gore biti lijevi bek nego političar. Već sam i prije Engleske rekao da šta god budem igrao, dat ću sve od sebe. Bilo mi je teško jer na ovoj poziciji nisam igrao često ni dugo, ali pobjeda je na kraju najbitnija", rekao je Jedvaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi