Kahn i Salihamidžić nisu znali šta ih je snašlo: Otkrivena tajna najboljeg izvođača slobodnjaka ikad

Progovorio njegov bivši saigrač

Kahn i Salihamidžić nisu znali šta ih je snašlo: Otkrivena tajna najboljeg izvođača slobodnjaka ikad

Admin Čaušević

Ko je najbolji igrač na svijetu? Odgovor na ovo pitanje stvar ličnog ukusa. 

I dok se o najboljem igraču svijeta može raspravljati, o tome ko je najbolji izvođač prekida svih vremena i nema previše dilema.

Juninho Pernambucano je korak ispred svih. David Beckham, Roberto Carlos, Lionel Messi, Andrea Pirlo su fenomenalni, ali Brazilac je ipak bio bolji.

Tokom karijere bivši veznjak Lyona je uspio zabiti čak 77 slobodnjaka, a ponekad su njegovi slobodnjaci bila veća opasnost nego penali.

No description available.

Giovane Elber koji je igrao za Juninhom u Lyonu je otkrio tajnu uspjeha svog bivšeg saigrača. Kako kaže razlog je jednostavan.

Oglasi

"Jednostavno je. Vježbao je svaki dan. Kiša ili snijeg, vježbao bi satima nakon treninga. Uzeo bih golmana iz omladinskih selekcija i šutirao slobodan udarac za slobodnim udarcem", kazao je Elber.

Elber je izdvojio i najbolji Juninhov gol iz slobodnjaka. Bilo je to protiv Olivera Kahna koji je branio u Bayernu.

Tada je naš Hasan Salihamidžić stajao u živom zidu, a Kahn se prvo sudario sa stativom i završio u mreži. 

"U mojoj prvoj sezoni u Lyonu pobijedili smo Bayern u gostima sa 2:1 u Ligi prvaka, a Juninho je postigao nevjerovatan gol Oliveru Kahnu", kazao je Elber.

No description available.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Juninho je slavu stekao igrajući za Lyona, a u njemu uzora u načinu izvođenja slobodnih udaraca vidi i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Brazilski as je već neko vrijeme u penziji, a trenutno je angažovan kao sportski direktor Lyona. Prije toga radio je i kao komentator.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
kako je busio ovog nacistu kahna.I yebavao mali bajern godinama projektilima sa 35 metara hahahaha lezi hitleru leziii
3 7
King_Kenny
...najopasniji izvodjac slobodnih udaraca je Penaldo...on to kad izvodi postoji velika opasnost da ce igracima u zivom zidu napucati loptu u jaja ili zveknuti loptom u glavu nekog na tribini.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi