Kralj prekida i neobjašnjivi slobodnjak: Golman nije znao gdje krenuti, samo se ''koprcao'' u mreži

Impresivan gol

Kralj prekida i neobjašnjivi slobodnjak: Golman nije znao gdje krenuti, samo se ''koprcao'' u mreži

Admin Čaušević

Tokom karijere je postigao 77 golova direktno iz slobodnog udarca i smatar se "Kraljem slobodnjaka".

Kada je bio na vrhuncu karijere djelovalu je da Juninho Pernambucano iz slobodnih udarca pogađa žmireći pošto je mreže tresao iz utakmice u utakmicu.

Možda i svoj najbolji slobodnjak Juninho je izveo protiv Barcelone 2009. godine kada je Katalnoce sa klupe predvodio Pep Guardiola.

Brazilac je izveo tako dobar slbodoan udarac koji može poprimiti epitet neobjašnjivog s obzirom da prkosi zakonima fizike.

Iz nevjerovatno uskog ugla, Juninho je naciljao te impresivno u svom stiglu loptu poslao ispod prečke, a Victora Valdesa u mrežu.

Bivši brazilski fudbaler je svojevremeno otkrio kako je u Lyonu postao kralj slobodnih udarca i strah za svaku odbranu.

"Uvijek sam imao dobar šut, ali kao dijete nisam imao dovoljno snage da zabijem direktno iz slobodnog udarca."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Igrao sam futsal do 13 godine i nisam mnogo postizao golove, tad nekad sam počeo i da treniram slobodnja. Živi zid bi stajao preblizu pa sam rijetko zabijao golove."

Njegovi slobodnjaci su prepoznaljivi po neobičnoj putanji lopte koja bi lelujala tokom leta i tako mijenjala smjer.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Možda i najbolji izvođač slobodnih udaraca mada pamtim majstorske izvođače poput Balakova, Georga Hadžija, Mihajlovića, Roberta Karlosa...
3 1
C.Banks
Zadnjih desetak godina nema niko da možeš za njeg reći dobro puca slobodne, a kamol neko poput Žuninja ili što je ovaj gore pobrojao i Dejvida Bekama, Van Hojndonka, Aleksa Del Piera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi