Juniori Sarajeva zaustavili Zrinjski ali i dalje su bez pobjede, poraz Željezničara, trijumf Slobode

Juniori Krupe se osamili na vrhu tabele

Juniori Sarajeva zaustavili Zrinjski ali i dalje su bez pobjede, poraz Željezničara, trijumf Slobode

A. Beganović

Kompletirano je 4. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore nakon kojeg je Krupa jedina ekipa sa maksimalnim učinkom.

Nakon što su u subotu juniori Širokog Brijega savladali Rudar, a Krupe bili bolji od Radnika iz Hadžića, juče je odigrano i preostalih pet utakmica 4. kola Premijer lige.

Do ovog kola uz Krupu jedina ekipa sa maksimalnim učinkom, Zrinjski, gostovala je u Sarajevu gdje je sa Bordo juniorima odigrala meč bez pobjednika (2:2). Mladi fudbaleri mostarske ekipe bolje su otvorili susret, a golovima Danijela Mijatovića i Antonija Prskala na odmor su otišli sa sigurnom predfnošću (2:0).

Činilo se da će Plemići doći do četvrte pobjede, ali u samom finišu meča izabranici Dženana Uščuplića su stigli do izjednačenja. Igrala se 83. minuta kada je Mustafa Numanović smanjio na 1:2, a u 89. Haris Ališah je pogodio za konačnih 2:2. Sarajevo je i dalje bez pobjede, odnosno sa dva remija i dva poraza i nalazi se pri samom dnu tabele, dok je Zrinjski drugoplasirani sa 10 bodova, dva manje od vodeće Krupe.

Do prve pobjede u sezoni stigli su juniori Tuzla Cityja koji su na domaćem terenu savladali sarajevski Željezničar. Slavili su rezultatom 3:1, a dva pogotka za Tuzla City postigao je Mahir Imamović, dok se u listu strijelaca upisao i Bakir Rekić. Počasni pogodak za Željezničar postigao je David Grubešić.

U gradskom derbiju Željezničar Sport Teama i Borca nije bilo pogodaka, dok je Sloboda pogotkom Hamze Hadžiavdića u 29. minuti sa minimalnih 1:0 slavila na gostovanju kod aktuelnog prvaka Zvijezde 09.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

U Doboj Kaknju domaća Mladost je rezultatom 2:1 savladala Radnik iz Bijeljine. Dženan Hukić i Muhamed Huskić su pogađali za Mladost, dok je za Radnik strijelac bio Filip Mirić.

Nakon četiri kola na vrhu tabele je Krupa sa maksimalnih 12 bodova, prate je Zrinjski i Sloboda koji su osvojili po dva boda manje. Na samom dnu je Rudar iz Prijedora bez osvojenih bodova, Sarajevo je pretposljednje sa dva osvojena boda, dok su Radnik i Tuzla City osvojili po tri boda.

Top Komentari

Slobodas
Gume na banderi su modni hit
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti