Odbili su Kloppa jer nosi poderane traperice, pitanje je hoće li se ikada pomiriti s tom pogreškom

U HSV-u su mogli da imaju najbolje na svijetu

Odbili su Kloppa jer nosi poderane traperice, pitanje je hoće li se ikada pomiriti s tom pogreškom

Edmir Škorić

Jurgen Klopp danas je jedan od najboljih trenera na svijetu.

Ovaj 55-godišnji njemački stručnjak vodio je Mainz, Borussiju Dortmund, a onda je preuzeo Liverpool s kojim je nedavno produžio ugovor do 2026. godine. Klopp je Liverpool pretvorio u jednu od najatraktivnijih i najuspješnijih ekipa na svijetu.

S engleskim klubom, na čijem čelu je od oktobra 2015. godine, osvojio je Ligu prvaka, Premier ligu, Liga kup, Svjetsko klupsko prvenstvo, dok je kao trener Borussije osvojio dvije titule Bundeslige, te je dva puta osvajao Superkup Njemačke i jednom Kup te zemlje.

Dva puta je izabran za trenera godine i bez dileme je sami vrh svjetskog nogometa. Karizmatični Klopp dopada se mnogima, ne samo onima koji simpatišu Liverpool, a sve to zbog svoje jednostavnosti i svoje karizme.

Ipak, svojevremeno je Klopp bio nepoželjan zbog toga što je - zapušten! U Hamburgu prije 14 godina, dok je on još vodio Mainz, nisu htjeli Kloppa upravo zbog njegovog izgleda i imidža.

"2008. godine njemački tim HSV imao je priliku potpisati Jurgena Kloppa kao trenera, dok je on bio Mainzov menadžer. No, čini se da nisu bili impresionirani nekim stvarima koje su vidjeli na njemu, od pušenja i ponašanja do činjenice da je nosio poderane traperice. Uprava nije bila spremna da ga prihvati takvog", objavljeno je na sajtu ojbsport.com.

Ispostavilo se to kao velika pogreška, pošto govorimo o vjerovatno najboljem nogometnom menadžeru u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon što su odbili mogućnost da zaposle čovjeka s poderanim trapericama, HSV je zaposlio Martina Jola.

Osim po osvajanju trofeja, Jurgen Klopp je poznat po svojoj reputaciji stvaranja igrača svjetske klase. On je bio neko ko je od Roberta Lewandowskog napravio najboljeg napadača svijeta. Mario Goetze također je dio igrača koje je Klopp stvorio, potom Andy Robertson, Trent Alexander Arnold itd.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...tako to bude kad u upravi sjede zatucani likovi zaostali u proslom stoljecu...ali dibro je da su tako odlucili.
1 1
Ade1
HSV već godinama propada klub izgleda vode djeca neka žalosno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi