Juergen Klopp izabrao svog kandidata za Zlatnu loptu

Sjajni trener Liverpoola

Juergen Klopp izabrao svog kandidata za Zlatnu loptu

Admin Čaušević

Sasvim je jasno da Lionel Messi neće ponovo dobiti Zlatnu loptu nakon razočaravajuće sezone u PSG-u.

France Football je odlučio da promijeni loptu oko izbor dobitnika Zlatne lopte te će se ova prestižna nagrada ubuduće dodijeljivati na osnovu učinka tokom sezone, a ne kalendarske godine kao što je bio do sada slučaj.

Prema mnogim prvi favorit za osvajanje Zlatne lopte je Karim Benzema koji igra briljantno u dresu Real Madrida, ali podjednako kvalitetan je svakako i Sadio Mane.

Sjajni Senegalac je briljantan u dresu Liverpoola, a golom protiv Villarreala u polufinalu postao je Afrikanac sa najviše golova(14) u mečevima nokaut faze Lige prvaka.

Upravo je Mane kandidat Juergena Kloppa do osvoji Zlatnu loptu i to pod uslovom da Redsi u zrak podignu trofej Lige prvaka.

"Sadio Mane zaslužuje Zlatnu loptu? Ako tu nisu Messi i Ronaldo ona trebaš osvojiti Ligu prvaka, dajte nam nekoliko sedmica...", poručio je Klopp.

Inače, Mane je s Redsima na putu da osvoji četverostruku krunu pošto je ekipa s Anfielda nakon osvojenog Carabao Cupa u igri da osvoji Ligu prvaka, Premiership i FA Cup.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 30-godišnjak igra fantastičnu sezonu. Na učinku je od 20 golova od kojih su mnogi bili ključni za pobjede Redsa. Na svom kontu ima i tri asistencije.

I 2019. godine kada je Liverpool osvojio Ligu prvaka bio je užem izboru za osvajanje Zlatne lopte, tada je završio četvrti iza Lionela Messija, Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Klope brate na opasnim si drogama
1 6
Klicko
Pa i benzema je Afrikanac!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti