Jurgen Klopp saznao za plan navijača Liverpoola, pa se oglasio: "Ne sviđa mi se ono što čujem"

Trener Redsa nije zadovoljan

Jurgen Klopp saznao za plan navijača Liverpoola, pa se oglasio: "Ne sviđa mi se ono što čujem"

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Liverpool danas protiv Atalante igra prvu utakmicu četvrtfinala Evropske lige, a uoči ove utakmice dolaze pomalo kontroverzne vijesti kada su navijači tima s Anfielda u pitanju.

Bez sumnje je Liverpool klub s jednom od najvećih baza fanova na svijetu. No, sada su se stvorili problemi kada su navijači u pitanju.

Pred utakmicu Liverpoola i Atalante u Evropskoj ligi, navijalči Redsa najavili su protest na stadinu. S njima je i Jurgen Klopp.

Uprava Liverpoola je prošle sedmice objavila da planira poskupiti sezonske karte za dva posto. Jasno, to je dovelo do bijesa navijača.

Pristalice Liverpoola planiraju da protestuju zbog poskupljenja. Imaju i spreman način za to.

Naime, spremni su da ne istaknu svoje zastave na Anfieldu na utakmici protiv Atalante. Ovu informaciju potvrdio je The Telegraph.

Oglasi

Jurgen Klopp: Ne sviđa mi se šta čujem 

"Da zastave nisu tu? Ne. Dok su ljudi tu, sve je u redu. Iskreno, nadam se da će se naći rješenje. Ne sviđa mi se šta čujem! Razumijem navijače i razumijem njihovu zabrinutost.

To je komplikovana stvar s moje tačke gledišta. Želimo da imamo ljude na stadionu i želimo da ih imamo stalno na raspolaganju i da nas podržavaju. Naravno, postoji i mnogo dobrih stvari za koje možete reći da klub radi, ali mogu razumjeti zašto su navijači tako reagovali.

Želio bih da budem siguran u jedno, ato je da ne postoji element koji stoji između nas i navijača", istakao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Biti će jako zanimljivo vidjeti šta će se večeras događati na Anfieldu. Osim Liverpoola i Atalante, večeras od 21 sat se u Evropskoj ligi sastaju:

AC Milan - AS Roma
Bayer Leverkusen - West Ham United
Benfica - Marseille

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi