Jurgen Klopp večeras dobija nasljednika na klupi Liverpoola
Pregovori su zakazani za večeras

Pregovori u završnoj fazi

Jurgen Klopp večeras dobija nasljednika na klupi Liverpoola

Midhat Šljivak

Rukovodstvo Liverpoola održat će večeras sastanak s menadžerom portugalskog trenera Rubena Amorima. 39-godišnjak je prvi kandidat za klupu Redsa i izvjesno je da će on naslijediti Jurgena Kloppa.

Ruben Amorim sve je bliži klupi Liverpoola. Mladi portugalski trener (39) vjerovatno će u narednim danima biti imenovan za nasljednika Jurgena Kloppa.

Njemački stručnjak odlučio je nakon nešto više od osam godina napustiti Anfield. Želi Klopp odmor od fudbala i u narednih godinu dana ne planira raditi.

Na vrijeme je Nijemac saopštio da ide. Dao je sasvim dovoljno vremena čelnicima kluba da nađu pravo rješenje i čini se kako su ga i našli.

Povezivao se Liverpool s brojnim trenerima. Na kraju je izbor pao na 39-godišnjeg Portugalca Rubena Amorima koji je trenutno trener Sportinga iz Lisabona.

Oglasi

Čelnici engleskog velikana večeras su na sastanku s menadžerom koji vodi brigu o karijeri portugalskog stručnjaka i tu bi se trebale riješiti sve pojedinosti oko ugovora.

"Sastanak između dvije strane zakazan je za večerenje sate. Tu bi se trebali dogovoriti konačni uslovi oko ugovora", navodi portugalski novinar Pedro Sepulveda i dodaje.

"Treba napomenuti da Liverpool još uvijek nije razgovarao sa Sportingom oko angažmana Amorima."

Amorim nije želio govoriti o budućnosti

Sjajni stručnjak nije želio govoriti pred medijima o svojoj budućnosti. Ne želi stvarati pritisak ekipi, a ni sebi.

Oglasi

"Ne mogu garantovati da ću ostati u klubu. Ne želim uopšte previše razgovarati o moj budućnosti. Neću se raspravljati niti stavljati klub pod neki pritisak. Dugujem im mnogo", istakao je Amorim.

Sporting je trenutno vodeći tim portugalskog prvenstva s četiri boda prednosti u odnosu na Benficu i vjerovatno zbog toga Amorim i ne želi donositi neke velike odluke u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je timu iz Lisabona u sezoni 2020/2021 donio prvu titulu nakon 19 godina i navijači u njemu vide apsolutnu ikonu.

Pored toga dva puta je osvojio Kup Portugala, te trofej Superkupa. Prethodno je Kup uzeo i s ekipom Brage.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Ode luzerpool u tri pm
0 0
Adrian
Bojim se prevelik zalogaj.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti