Hasan Salihamidžić je pred okončanjem transfera koji će kritičarima začepiti usta
Foto - EPA

Veliko pojačanje za Bayern

Hasan Salihamidžić je pred okončanjem transfera koji će kritičarima začepiti usta

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern na korak je od realizacije velikog transfera.

Novi fudbaler njemačkog prvaka postat će Sadio Mane s čijim je menadžerima Hasan Salihamidžić dogovorio gotovo sve uslove oko ugovora.

Salihamidžić se na Mallorci sreo s agentima sjajnog Senegalca. Mane je zainteresovan da dođe u Minhen i za njega je Bayern 'atraktivna destinacija'.

Posao bi ubrzo trebao biti okončan. Mane će prihvatiti trogodišnji ugovor s Bayernom, a Bavarci će Liverpoolu isplatiti 'samo' 30 miliona eura za fenomenalnog 30-godišnjaka.

Hasan Salihamidžić bi završetkom ovog transfera začepio usta svim kritičarima kojih je u posljednje vrijeme zaista mnogo u njemačkoj javnosti jer su svi za nešto skromniju sezonu optužili sportskog direktora bavarskog velikana.

Sadio Mane je prethodnih šest godina proveo u Liverpoolu. U timu s Anfielda je stekao svjetsku slavu, osvojio je gotovo sve što je mogao, a u 268 odigranih utakmica postigao je 120 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, očigledno da je došlo do zasićenja. Mane se odlučio na odlazak i po svemu sudeći njegova nova adresa stanovanja bit će Minhen.

Senegalac je ranije nastupao još za Southampton, Red Bull Salzburg i Metz.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sta ce im prodati Mane za 30 miliona?...kopacke sa finalne utakmice?...de ne provaljujte se...pa za 30 miliona ne mozes iz Dinamo Zagreba kupiti igraca,nek probaju u Mainzu ili Herti,tamo ima za 30 miliona...stvarno ste neozbiljan portal...sad bi profil ugasio,ali necu samo iz razloga jer ce mnogima nddoztajati moji komentari...
6 11
Mele
Dobar igrac, nema sta. ali nije to Lewa, ne moze ga zamjeniti ni u kojem pogledu. Njima treba devetka, ako on ode, ne krilo i ofanzivac..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi