Toni Kroos zna šta je prednost Reala u finalu protiv Liverpoola

Kraljevi idu po 14. trofej

Toni Kroos zna šta je prednost Reala u finalu protiv Liverpoola

Edmir Škorić

U subotu od 21 sat u Parizu će snage u finalu Lige prvaka odmjeriti Liverpool i Real Madrid.

Liverpool se nada osvajanju sedmog trofeja u ovom takmičenju, dok Real Madrid drži rekord sa 13 trofeja, ali očekuje da stigne i do 14.

Prije ovog finala, Toni Kroos (32 godine), veznjak Reala, govorio je o ključnim elementima za uspjeh kraljevske ekipe u ovoj sezoni. Madriđani su osvojili La Ligu i sada imaju priliku da dođu i do Lige prvaka.

Nijemac smatra da su presudne uloge odigrali trener Carlo Ancelotti i kapiten Karim Benzema. Francuski napadač ima 44 gola i 15 asistencija u 45 utakmica u svim takmičenjima. U Ligi prvaka Benzema je najbolji strijelac s 15 golova.

"U finalu Lige prvaka dajete sve. Tu smo i želimo pobijediti. Iskreno, mislim da je Liverpool bolja momčad nego 2018. Mislim da su šanse 50-50%. U Ligi prvaka smo nekoliko puta uspjeli da se izvučemo iz teških situacija i mi u ovom takmičenju imamo uvijek povjerenje u sebe i to je naša najveća prednost".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hvalio je potom Benzemu.

"Benzemi nije bilo lako postati još bolji igrač nego što je već bio. Gledam sam ga, u ovih osam sezona, u nekoliko uloga na terenu. Nismo uspjeli pokriti manjak od 50 golova Cristiana Ronalda s jednim igračem, sve dok Karim tu ulogu nije doveo do savršenstva", rekao je Toni Kroos u razgovoru za ZDF.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...pa nece vas vile vjecno nosati,sutra te gigant sa Anfielda salje u zasluzenu penziju.
0 6
Ajax11
Sutra če francuski sudija da pogura Liverpool! Svi u Parizu mrze Real
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi