Prijatelj otkrio veliku Kloppovu tajnu: "Nisam siguran trebam li o tome govoriti"

Prijatelj otkrio veliku Kloppovu tajnu: "Nisam siguran trebam li o tome govoriti"

Edmir Škorić

Njemački stručnjak Jurgen Klopp nedavno je šokirao fudbalski svijet kada je obznanio da napušta Liverpool na kraju sezone.

Nakon devet godina i sedam osvojenih trofeja Klopp je odlučio da se rastane sa Redsima. Kako se navodi, on je u novembru prošle godine vlasti engleskog kluba o svojim planovima.

Klopp planira odmoriti godinu dana, mada mu ponuda ne manjka. Sada je ponovo slavan zahvaljujući impresivnoj vili koju gradi u toploj zemlji, a iznos je posebno impresivan.

"Shvatam da će u ovom trenutku puno ljudi biti šokirano kada ovo čuju prvi put. Počelo mi je ponestajati goriva, ponekad ostanem bez energije. Dugujem ti potpunu iskrenost. Nakon svega što smo ovdje prošli više od osam godina, osjećao sam da bi vrijedilo ostati", rekao je Klopp.

Sada se o njemu opet govori u stranim medijima, ali iz drugog razloga. U junu 2022. Klopp je kupio vilu na Mallorci od švicarskog biznismena i umjetnika Rolfa Kneea. Kuća ima površinu od 5.000 četvornih metara. Vrijednost imanja procjenjuje se na 4 miliona eura.

Oglasi

“Bild” prenosi da Nijemac zgradu pretvara u niskoenergetsku kuću, koja će biti “ekološki raj za porodicu". Ove izvještaje potvrdio je Kloppov prijatelj, Mark Lawrenson, u intervjuu za "Off the Ball".

"Nisam siguran trebam li o tome govoriti, iako to nije velika tajna. Jurgen gradi kuću na Mallorci. Živim blizu mjesta gdje se nalazi ova nekretnina. Ulla (supruga Juergena Kloppa) je zaslužna za sve u ovoj stvari. Nedavno je u šali rekla da “mora polagati račune za prokletu stvar, iako još nije puštena u rad”.

"Klopp će vjerovatno tamo živjeti kada se povuče iz trenerske karijere", otkrio je.

"Bild" dodaje da je kuća opremljena kombinovanim sustavom grijanja i klimatizacije koji može smanjiti potrošnju električne energije i do 75 posto. Ovaj sustav se automatski podešava. Moguće je i daljinsko upravljanje preko telefona. Osim toga, imanje ima najsavremeniji sustav navodnjavanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutno je Liverpool Jurgena Kloppa u vodstvu i ima pet bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja. Nijemac želi sa stilom okončati svoju posljednju sezonu na Anfieldu, gdje je donio mnogo radosti posljednjh godina. Klub je pod njegovim vodstvom osvojio i Premier ligu i Ligu prvaka.

Za Kloppa se zanimaju mnogi velikani, ali nekako je dojam da je najbliže vođenju njemačke fudbalske reprezentacije u budućnosti, no najprije će ovaj sjajni trener na zaslužen odmor i to će očito biti na Mallorci u društvu supruge i užih članova porodice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti