Nazire se čovjek koji će zamijeniti Kloppa: Atomski napad i fudbal bez odbrane!
Italijan bi mogao naslijediti Jurgena Kloppa na klupi Redsa (Foto: EPA)

Kloppu stiže adekvatna zamjena

Nazire se čovjek koji će zamijeniti Kloppa: Atomski napad i fudbal bez odbrane!

Midhat Šljivak

Jurgen Klopp odlučio je napustiti Liverpool na kraju ove sezone. Nakon što je Nijemac saopštio odluku o odlasku s klupe Redsa odmah su počele licitacije za novog menadžera, a engleski mediji tvrde da bi njegova zamjena mogao biti odlični italijanski stručnjak Roberto De Zerbi.

Čudesni Jurgen Klopp ispisao je historiju Redsa. Nakon tri decenije vratio je titulu prvaka na Anfield, osvojio je Ligu prvaka, FA Kup, ali očigledno se pomalo i zasitio.

Šokirao je 56-godišnjak sve odlukom da napusti klub na kraju sezone. Nisu to navijači Redsa očekivali, no moraju se pomiriti s odlukom i sada nestrpljivo čekaju ime novog menadžera.

Ono neće stići skoro. Rukovodstvo kluba odluku će vjerovatno donijeti tek po završetku sezone, ali engleski mediji tvrde da bi na Anfield mogao doći italijanski stručnjak Roberto De Zerbi.

Aktuelni menadžer Brightona radi odličan posao s ovom ekipom. Poznat je po tome što voli napadački stil fudbala i za razliku od ostalih italijanskih trenera ne obraća previše pažnju na odbranu.

Oglasi

Roberto De Zerbi je želja mnogih velikana (Foto: EPA)

De Zerbi preferira sistem igre 4-2-3-1. Utakmice njegovog Brightona često znaju donijeti istinski spektakl i gomilu golova, te bi sasvim sigurno i igra Redsa s njim bila zaista atomska.

Odbrana je čest problem. Ne obraća De Zerbi previše pažnju na nju, uvijek igra za gol više, no nikada nije imao u rukama tim poput Liverpoola, pa možda i treba očekivati određene promjene što se defanzivnog pristupa igre tiče ako 44-godišnjak sjedne na klupu tima s Anfielda.

De Zerbi ime stekao u Sassuolu, želi ga i Barcelona

Roberto De Zerbi je trenersko ime stekao u Sassuolu. Tokom tri godine u ovom klubu i 120 vođenih utakmica došlo je vrijeme za nove izazove i 2021. godine odlazi u Shakhtar Donetsk.

Zbog ratnog stanja u Ukrajini odlazi nakon samo godinu dana i 30 utakmica na klupi ovog tima dolazi u Brighton gdje na zaista odličan način radi posao i nije nikakvo čudo što je želja mnogih velikih timova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je samo jedan u nizu timova koji ga žele na svojoj klupi. Barcelona bi Xavija rado zamijenila s njima, a ranije se spominjao i kao potencijalni trener torinskog Juventusa.

Pored De Zerbija glavni kandidat za klupu jednog od najvećih timova svijeta je Xabi Alonso. I on isto tako gaji napadački fudbal, radi čuda s Bayerom iz Leverkusena i vidjet ćemo za koga će se rukovodstvo Redsa odlučiti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kakav De zerbi,samo Xabi Alonso,legenda Liverpoola...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi