Navijači mu uzvikuju ime: U Engleskoj se priča o spektakularnom povratku Josea Mourinha, ali...
Nakon odlaska iz Rome Jose Mourinho razmatra nove poslove (Foto: EPA)

Iz kluba jasna poruka o ovim pričama

Navijači mu uzvikuju ime: U Engleskoj se priča o spektakularnom povratku Josea Mourinha, ali...

M. Šljivak

Jose Mourinho nedavno je okončao dvoipogodišnji boravak na klupi Rome. Čuveni Portugalac odmah se našao u pričama za druge poslove, a u Engleskoj se spominjala mogućnost spektakularnog povratka na klupu Chelseaja. Međutim, to će se teško desiti.

Chelsea u proteklim godinama mijenja menadžere kao na traci. Međutim, londonski tim je daleko od vrha Premiershipa, a sada je na udaru navijača i Mauricio Pochettino.

Argentinac je došao kao spasitelj. U njemu su mnogi vidjeli čovjeka koji je pravo rješenje za sve probleme, no Plavci ne pokazuju nikakav napredak i naprave tek poneki bljesak.

Navijači tima sa Stamford Bridgea su na meču s Brentfordom uzvikivali ime Josea Mourinha. Smatraju da je legendarni Portugalac taj koji može izvući ekipu iz očaja, no ne trebaju se nadati njegovom povratku.

Daily Mail je kontaktirao obje strane i dobio je jasan odgovor od kluba. Nema interesa da Posebni po treći put sjedne na klupu Chelseaja, dok iz okruženja čuvenog menadžera nisu imali komentar.

Oglasi

Mourinho je 2004. godine prvi put došao u London. Dobio je u ruke veoma skupocjenu igračku ruskog oligarha Romana Abramoviča i to je poprilično iskoristio.

Nakon 50 godina donio je titulu na Stamford Bridge, ukupno je osvojio dvije titule prvaka u prvom mandatu, te trofeje FA Kupa, Liga Kupa i Community Shielda. Dobio je i nadimak Posebni.

Rastanak je došao u septembru 2007. godine zbog razilaženja mišljenja s vlasnikom Romanom Abramovičem. Vratio se u drugom mandatu 2013. godine i povratak je najavio riječima.

"U karijeri sam imao dvije strasti - Inter i Chelsea, a Chelsea mi je važniji. Obećavam isto što sam obećao i 2004. godine uz dodatak da sam sad jedan od vas", rekao je tada Jose.

Oglasi

Trajao je Mourinho dvije i po godine u drugom mandatu. U tom periodu je osvojen trofej Premier lige i Liga kupa.

Trećeg povratka po svemu sudeći neće biti. Chelsea želi mlađeg i modernijeg trenera, a Mourinho će posao morati potražiti negdje drugo. Problema u tome sigurno neće imati.

Chelsea posmatra De Zerbija i Amorima

Ako bi Mauricio Pochettino dobio otkaz rukovodstvo Chelseaja u planu ima dva trenera. To su Roberto De Zerbi i Ruben Amorim.

Roberto De Zerbi radi odličan posao u Brightonu. Privukao je ogromnu pažnju na sebe, a sama činjenica da ga žele Liverpool, Manchester United, Barcelona i Bayern, dovoljno govori o kakvom stručnjaku se radi.

Pored italijanskog trenera na Stamford Bridgeu visoko kotira i Portugalac Ruben Amorim, aktuelni trener Sportinga iz Lisabona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je navodno i glavni kandidat za dolazak u London u slučaju raskida s Pochettinom, potrebno je dogovoriti odštetu s lisabonskim timom, što superbogatom klubu poput Plavaca neće biti problem.

Pochettino je pod ogromnim pritiskom. Loše igre će ga sasvim sigurno otjerati s klupe engleskog velikana i vidjet ćemo dokad će Argentinac sjediti na klupi Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi