Kloppa mijenja čovjek koji je 'zaražen' pobjeđivanjem? Tek mu je 39 i živi za fudbal!
Portugalski stručnjak imat će brojne ponude (Foto: EPA)

Portugalac kandidat za klupu Redsa

Kloppa mijenja čovjek koji je 'zaražen' pobjeđivanjem? Tek mu je 39 i živi za fudbal!

M. Šljivak

Jurgen Klopp na kraju sezone napušta Liverpool, a rukovodstvo kluba s Anfielda u potrazi je za njegovom zamjenom. Glavna želja je Xabi Alonso, ali ako ne uspiju angažovati svog nekadašnjeg igrača klupu Redsa mogao bi preuzeti Portugalac Ruben Amorim.

Iskusni njemački stručnjak Jurgen Klopp šokirao je sve odlukom da ode iz Liverpoola. Zasitio se 56-godišnjak posla i želi odmoriti od svega, te je odlučio nakon devet godina napustiti Liverpool.

Rukovodstvo velikana s Anfielda već je krenulo u potragu za novim menadžerom. Najveća želja je dolazak Xabija Alonsa, no u konkurenciji je i Bayern, pa je Redsima posao znatno otežan.

Ako ne uspiju dovesti španskog stručnjaka u Liverpoolu će se okrenuti drugoj opciji. To je portugalski trener Ruben Amorim.

Radi se o 39-godišnjem stručnjaku koji je već četiri godine na klupi Sportinga iz Lisabona i ima osvojenu jednu titulu prvaka Portugala, dva trofeja Kupa i trofej Super kupa.

Oglasi

Ranije je mladi stručnjak predvodio i ekipu Brage s kojom je također uzeo Kup Portugala, a ljubitelji fudbala ga pamte jer je kroz karijeru nosio dres Benfice punih devet godina.

Amorim važi za jednog od najboljih mladih trenera u Evropi. Riječi Paula Menesesa o njemu dovoljno govore.

"Stil igre kojeg gaji je pragmatičan. Izuzetno je studiozan trener s velikim sposobnostima i s izuzetnom intuicijom. Zaražen je pobjeđivanjem i uvjeren je da se do trofeja stiže samo napornim radom", rekao je Meneses.

Ruben Amorim ne voli govoriti o sudijama bez obzira na odluke

Ruben Amorim je jedan od trenera koji ne voli previše pričati o sudijama bez obzira kakve odluke donosili na terenu.

Oglasi

Često su ga novinari pitali da komentariše određene situacije na terenu, za ili protiv Sportinga, a on je imao jasan stav.

"Neću pričati o sudijama. To što imam reći ne bi promijenilo ništa, a ostat ću zdraviji kao čovjek i kao trener", istakao je Amorim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba svakako istaći da nije Liverpool jedini koji prati razvoj situacije oko ovog 39-godišnjaka. Barcelona i Chelsea razmatraju mogućnost da ga angažuju.

Definitivno će Portugalac imati slatke muke u odabiru novog kluba i vidjet ćemo koju ekipu će trenirati u narednoj sezoni.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ja mislim da u Liverpoolu nikad niko nije ni cuo za ovog lika,a kamoli da ga pokusavaju dovesti na mjesto trenera...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi