Roma vratila Kluiverta iz Valencije, pa prodala u Englesku

Potpisao za Bournemouth

Roma vratila Kluiverta iz Valencije, pa prodala u Englesku · Zvanično

Eldar Ganibegović

Uzbuđenja na transfer pijaci uveliko traju, a sada je na red došao još jedan transfer u režiji Rome. Justina Kluiverta su vratili s posudbe iz Španije, pa prodali u Englesku.

Justin Kluivert prethodnu sezonu igrao je u dresu Valencije, kao posuđen igrač iz italijanske Rome.

Na ukupno 29 utakmica postigao je osam golova i dodao dvije asistencije u svim takmičenjima, te na sebe tako skrenuo pažnju u timu koji se borio za ostanak u ligi. 

Valencia ga nije kupila, no ni Roma nije htjela da ga zadrži, pa ga je prodala u Englesku. Potpisao je za Bournemouth, čije je prvo ovoljetno pojačanje.

Engleska će biti potpuno novi izazov u njegovoj karijeri, s obzirom na to da u ovoj zemlji nije nikada igrao.

Oglasi

Sin legendarnog Patricka Kluiverta karijeru je počeo u Ajaxu, da bi ga Roma 2018. godine dovela za nešto više od 17 miliona eura. 

Posuđivala ga je Vučica RB Leipzigu, Nici i Valenciji, a sada je uslijedio transfer vrijedan 11,2 miliona eura i okušat će se u Engleskoj. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Romu je ovog mjeseca napustio i bh. reprezentativac, Benjamin Tahirović.

Naš defanzivni veznjak prodat je Ajaxu gdje će imati šansu da se razvija i definitivno je napravio odličan korak u karijeri. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Jel' on pregovarao sa Sarajevom?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi