Sada je sve jasno - Jusuf Gazibegović otkrio gdje će igrati naredne sezone!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine

Sada je sve jasno - Jusuf Gazibegović otkrio gdje će igrati naredne sezone!

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Jedan od reprezentativaca Bosne i Hercegovine od kojih se očekivalo da ovog ljeta napravi transfer bio je i Jusuf Gazibegović koji je igrač Sturma iz Graza.

Ranije, pred prijelazni rok Gazibegović je najavio da za njega neće biti lako i da mora razmisliti.

"Kad budem donosio odluku ljeto za mene neće biti lako. Pokušat ću da poslušam svoju glavu i ponovo donesem pravu odluku kao što sam kad sam prelazio u Sturm", kazao je Gazibegović prije nekoliko sedmica.

Bilo je jasno da mu ponuda neće nedostajati, jer je odigrao sjajnu sezonu u dresu Sturma sa kojim je postao prvak Austrije, a osim toga jako dobro igra i dresu reprezentacije BiH.

Najviše se govorilo o ponudi koju je imao iz Turske, tačnije iz Istanbula i to od strane ekipe Bešiktaša.

Oglasi

Iako je ranije najavio da postoji mogućnost da ovog ljeta napusti ekipu Sturma, sada je Gazibegović očito riješio sve dileme kada je riječ o tome gdje će igrati naredne sezone.

On se oglasio na društvenim mrežama, a njegova poruka govori sve.

"Historija ispisana, vidimo se naredne sezone", napisao je Gazibegović uz video koji je vezan za osvajanje titule prvaka Austrije.

Iako je svima jasno da je praktično prevazišao austrijsli ligu, Jusuf Gazibegović odlučio je da ostane u Sturmu i da sa ovim klubom naredne sezone igra Ligu prvaka.

Oglasi

Kada je riječ o prošloj sezoni Jusuf Gazibegović odigrao je 31 utakmicu u dresu Sturma, te je postigao dva gola i upisao je pet asistencija.

Karijeru je počeo u omladinskom timu Salzburga, a seniorski fudbal zaigrao je u Lieferingu iz kojeg je 2020. godine prešao u Sturm.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Osim Gazibegovića još niz reprezentativaca BiH bi tokom ljetnog prijelaznog roka mogli mijenjati sredinu te će sa te strane fudbalska pijaca biti jako zanimljiva za ljubitelje bh. fudbala.

Edin Džeko se povezuje sa odlaskom u Saudijsku Arabiju, ali i u Hajduk, Anela Ahmedhodžića žele Chelsea i Atalanta, Amar Dedić je na radaru Intera i Napolija, Ermedin Demirovića je meta vodeći klubova Bundeslige kao i Benfice, Armin Gigovića je tražen u Premiershipu.

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Cuj jako dobro odigrao i za reprezentaciju, a jedini bio sto se nije vidio na terenu protiv engleza i italijana kao ni demirovica ali dobro demirovic nije imao lopte! Ali bolje da smo igrali bez gazibegovica a stavili veznog jos ili tabakovica!
3 0
Spreco
kaučos-hurmašičar
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi