Veliki preokret u karijeri Gonzala Higuaina

Vraća se u Juve

Veliki preokret u karijeri Gonzala Higuaina

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain u ovoj sezoni doživio je veliki pad nakon što ga je Juventus poslao na posudbu.

Higuain je prvi dio sezone proveo na posudbi u Milanu gdje se nije baš najbojle snašao, a samo šest mjeseci kasnije napustio je San Siro. Chelsea je poslao ponudu za posudbu koju argentinski napadač nije mogao odbiti.

Međutim, jasno je da se u Chelseaju od njega dosta više očekivalo i još uvijek je pod velikim upitnikom da li će Plavci otkupiti njegov ugovor na kraju ove sezone.

No, italijanski mediji prenose da je u ovom slučaju došlo do velikog preokreta. Navodno, čelnici Juventusa ozbiljno razmišljaju o tome da vrate Higuaina u tim i da on bude prvi izbor napadača za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U tom slučaju Juve bi mogao napustiti Mario Mandžukić koji je malo zakazao u finišu ove sezone. Navodno, ni Ronaldo nema ništa protiv da Higuain bude u timu i dao je "dozvolu" da ga vrate iz Chelseaja.

Higuain ima još finale Evropske lige u dresu Chelseaja nakon čega će se vratiti u Torino, te čekati odluku Juventusa i londonskog kluba oko njegove sudbine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi