Nova istraga protiv Juventusa - Pokrenuta je afera 'Agentopoli'

Staroj dami ne daju mira

Nova istraga protiv Juventusa - Pokrenuta je afera 'Agentopoli'

Midhat Šljivak

Torinski Juventus našao se pod još jednom istragom. Bianconerima se sada stavlja na teret da su isplaćivali novac menadžerima koji nisu imali nikakve veze sa transferima koje je klub završavao. Afera je nazvana 'Agentopoli'.

Najveći italijanski klub Juventus našao se u novoj aferi. Iz istrage 'Prisma' o finansijskim malverzacijama u klubu izdvojena je afera 'Agentopoli'.

Juventus je optužen za sumnjive isplate novca fudbalskim menadžerima. Oni su im navodno isplaćivali novac za transfere u kojima nisu učestvovali.

Pronađeno je nekoliko takvih poslova. Agenti su predstavljani kao posrednici u poslu u kojima nisu imali nikave veze i isplaćivane su velike provizije.

Među imenima koja se spominju u dokumentima su poznati italijanski menadžeri kao što su Davide Lippi, Gabriele Giuffrida, Giuseppe Galli, Vincenzo Morabito, Michele Fioravanti i Tullio Tinti.

Oglasi

Menadžeri će se morati obratiti društvu menadžera do kraja dana kako bi objasnili svoju ulogu u svemu, a vidjet ćemo šta će nova afera značiti za Juventus.

Podsjetimo, zbog finansijskih malverzacija tokom pandemije torinski klub je prošle sezone ostao bez 10 bodova i zbog toga nije uspio da se plasira u Ligu prvaka.

Juventus je kaznu oduzimanja bodova dobio nakon što je u akciji 'Prizma' otkriveno kako je bilo finansijskih malverzacija i tajnih plaćanja igrača tokom pandemije koronavirusa.

Stara dama je isplaćivala određene novčane iznose u tajnosti na račun svojih fudbalera i to je na kraju rezultiralo oduzimanjem bodova te ogromnim kaznama za njihove nekadašnje funkcionere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nekadašnji sportski direktor kluba Fabio Paratici kažnjen suspenzijom iz fudbala od dvije i po godine, a bivši predsjednik Andrea Agnelli na dvije godine.

Dvije godine suspenzije dobio je i Maurizio Arrivabaene, Federico Cherubini na godinu i četiri mjeseca, a Pavel Nedved na osam mjeseci. Nedvedu je kasnije skinuta suspenzija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti