Juventus bez čitavog BBC-a prvi put nakon sedam godina

Veliki problemi za Allegrija

Juventus bez čitavog BBC-a prvi put nakon sedam godina

Prvi put nakon sedam godina, Juventus će biti bez ijednog člana sada već legendarne zadnje linije, Barzagli, Bonucci, Chiellini.

Trener Allegri se našao u velikim problemima zbog povreda, pa će tako u večerašnji susret sa Parmom morati ući bez kompletnog BBC trojca.

Treba dodati da se od 2012. godine šest puta desilo da niko od pomenutog trojca nije u startnoj posati, ali je ovo prvi put nakon sedam godina da će sva trojica biti u poptunosti van konkurencije.

Posljednja utakmica u kojoj niko od trojice sjajnih defanzivaca nije mogao nastupiti za Juventus bila je ona protiv Genoe, 11. marta 2012. godine. Chiellini i Barzagli su bili povrijeđeni, dok je Bonucci bio suspendovan.

Zadnju liniju Juventusa su tog dana činili Lichsteiner, Caceres (koji se vratio u Staru damu), Paolo De Ceglie i Arturo Vidal koji je pomjeren na štopera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznato je da je Bonucci u međuvremenu otišao u Milan i vratio se, ali je tokom njegovog odsustva Allegri uglavnom mogao računati na 2/3 BBC-a.

Bez obzira na probleme sa povredama, Juventus je i večeras protiv Parme izraziti favorit. Kladionica MOZZART je i za ovaj meč 22. kola Serije A spremila odlične kvote!

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi