Uzbuna u Juventusu zbog Dybale

Ne želi da produži ugovor

Uzbuna u Juventusu zbog Dybale

Edmir Škorić

S Andreom Pirlom u Juventusu ne idu stvari najbolje na početku nove sezone.

Pirlu je ovo prvi trenerski izazov i ne snalazi se najbolje jer Juventus je loše otvorio sezonu. Već se počelo špekulisati da će nekadašnji veznjak Stare dame dobiti otkaz.

Jedan od najboljih igrača Juventusa Paulo Dybala i dalje nema pravu minutažu, pa je odbio da produži ugovor sa klubom, što je u moru problema, samo još jedan problem za najtrofejniju ekipu u Italiji.

Dybali ugovor traje do ljeta 2022. godine i sada traži astronomsku platu, čak 15 miliona eura, što je duplo više od njegove trenutne plate i time bi postao drugi najplaćeniji igrač Juventusa, odmah iza nedodirljivog Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dybala mu nudi 'samo' 10 miliona eura, ali Dybala ne odstupa od svojih potražnji i ne želi da produži ugovor po takvim uslovima. Juventus se ipak nada da će klub i igrač doći do dogovora do kraja sezone i da će Argentinac potpisati ugovor na kraju.

Ono što je sada sigurno, Juventus ni po kojoj cijeni ne želi da izgubi Dybalu, mada bi sve moglo da bude zakomplikovano ukoliko Pirlo nastavi da ga drži na klupi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi