Sudbina bogate Superlige uskoro će biti poznata, Zvezda dobila poziv Reala i Barcelone

Ranije su iz srbijanskog prvaka negativno govorili o ovom takmičenju

Sudbina bogate Superlige uskoro će biti poznata, Zvezda dobila poziv Reala i Barcelone

Samir Mlaćo

Srbijanski prvak Crvena zvezda nije se proslavila u Ligi prvaka ove sezone, ali i pored toga beogradski klub uživa veliko poštovanje u svijetu nogometa.

Zvezda je ranijih godina ostvarila velike uspjehe, bila je i prvak Evrope 1991. godine, a sada je dio priče koji je vezan za osnivanje Superlige.

Radi se o takmičenju na čiju su ideju došli velikani kao što su Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Inter i brojni drugi, no UEFA je brzo sve blokirala.

Tada se zapravo pisalo da se pravi velika razlika između bogatih i siromašnih klubova, te da ovi klubovi i žele to sprovesti. Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin kazao je ranije da se protivi ovoj odluci i da se time želi i sačuvati ugled Lige prvaka.

Mnogi klubovi su se prepali ove ideje, iako su i sami bili dio iste, no Real Madrid i Barcelona nisu i u nekoliko navrata napravili su ozbiljne korake. Španski Mundo Deportivo prenosi da su ova dva velikana pozvala i srbijanskog prvaka Crvenu zvezdu, kako bi se klub sa Marakane pridružio projektu.

Oglasi

U planu je da dio ovog takmičenja bude 60 klubova, ali kroz više divizija, te će tako i relativno 'manji' klubovi imati šansu da budu dio ovog takmičenja.

Ranije je prvi čovjek Crvene Zvezde Zvezdan Terzić kazao da se protivi ideji o osnivanju Superlige, a da li će sada promijeniti mišljenje ostaje da se vidi.

Terzić je 2021. godine kazao da je cilj da bogatiji klubovi postanu još bogatiji, a da su svi ostali još siromašniji.

Posljednje ročište Superlige protiv UEFA-e je zakazano za četvrtak 21. decembra i tada če sve biti jasnije. Mundo Deportivo navodi da će u slučaju pobjede u korist evropske Superlige ovo takmičenje ubrzo zaživjeti, te da će se onda i ostali velikani priključiti Realu i Barceloni.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Mundo Deportivo navodi da će svima kluba ovo takmičenje donijeti značajan finansijski profit, ali ne govore o ciframa. Svakako će sve biti jasnije krajem naredne sedmice i onda će se i sami klubovi morati da očituju na ovu temu.

Moglo bi to donijeti razdor u nogometu i velike podjele.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti