Lazio u finišu utakmice savladao Juventus
FOTO: EPA

Seria A, 30. kolo

Lazio u finišu utakmice savladao Juventus

Haris Zilić

Derbi 30. kola Serie A odigrali su Lazio i Juventus, a utakmica je nakon velike borbe okončana rezultatom 1:0 za Lazio koji je do pobjedonosnog gola došao u samom finišu utakmice.

Prva prilika na utakmici u 14. minuti za Lazio, šansu je imao Felipe Anderson. U 20. minuti Casetllanos je imao novu priliku da Rimljane, ali loše je šutirao iz dobre pozicije.

Prijeti i Juventus u 25. minuti nakon jedne akcije Cambiaso je bio u prilici, ali bez veće opasnosti po gol domaćina.

Šansa za Juventus u 38. minuti Miretti jepokušao iznenaditi odbranu Lazija, ostalo je 0:0.

Do kraja prvog poluvremena bilježimo još još dvije prilike za goste iz Torina. Prvo je pokušao Chiesa, zatim i Kean, na semaforu nije bilo promjene rezultata (0:0).

U nastavku velika prilika za goste. U 52. minuti Cambiaso je pucao oštro, ali golman Mandas odličnom intervencijom zaustavlja njegov udarac.

Oglasi

Nakon toga nekoliko dobrih prilika za Lazio, izdvajaju se pokušaju Marušića i Kamada, no lopta nije htjela u mrežu.

U 86. minuti najbolja šansa na utakmici za Lazio, Vecino je upropastio veliku priliku.

I akda se činilo da će utakmice završiti rezultatom 0:0, Lazio u četvrtoj minuti sudijske andoknade vremena stiže do pobjede. Za veliki trijumf rimskog kluba pogodio je Adam Marušić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 30. kolo:

Lazio - Juventus 1:0 (Marušić 90+4')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi