Mediji iz Turske tvrde - Rade Krunić se na kraju sezone ekspresno vraća u Italiju, ali ne u Milan

Ne ostaje u Fenerbahčeu i imat će novi klub

Mediji iz Turske tvrde - Rade Krunić se na kraju sezone ekspresno vraća u Italiju, ali ne u Milan

Esmer Oštraković

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Rade Krunić, neće ostati u dresu Fenerbahčea i naredne sezone. Tako barem tvrde mediji iz Turske.

Naime, Krunić se nalazi na posudbi u gigantu iz Turske, ali tamo navodno neće ostati i na kraju sezone će ponovo promijeniti sredinu. To znači da se neće vratiti ni u Milan.

Kako prenose novinari ensonhabera i aksama Rade Krunić broji svoje posljednje dane u Turskoj i u dresu Fenerbahčea. Krunić se nije naigrao od svog dolaska u ovaj klub i ova odluka bi bila i logična.

Osim toga, kako tvrde mediji iz Turske za dovođenje reprezentativca Bosne i Hercegovine zaintersovan je Igor Tudor koji je nedavno preuzeo ekipu Lazija. Sve ovo bi sjajno "sjelo" i Fenerbahčeu.

Naime, ukoliko bi Krunić dogovorio transfer u Lazio onda Fenerbahče ne bi morao platiti Milanu obaveznih 4.6 miliona eura obeštećenja.

Tudor je navodno već napravio listu igrača koje želi da dovede narednog ljeta, a na vrhu se nalazi upravo ime reprezentativca Bosne i Hercegovine, Krunića.

Oglasi

Od dolaska u Fenerbahče Krunić je odigrao 13 zvaničnih utakmica, a devet od 13 igrao je u prvoj postavi. Upisao je ukupno 776 minuta na terenu, ali je bio bez učinka.

Svoju karijeru Krunić je počeo na terenima u Bosni i Hercegovini, tačnije u ekipi Sutjeske iz Foče iz koje 2013. godine prelazi u ekipu Donjeg Srema. Samo godinu dana kasnije potpisuje za Hellas Veronu.

Verona ga je prvo vratila na posudbu u Donji Srem, a zatim je potpisao za ekipu Borca iz Čačka iz koje 2015. godine odlazi u Empoli. U ovom klubu se zadržao četiri godine, a onda za 8.6 miliona eura prelazi u Milan.

Iz Turske u ligu petice navodno odlazi i Dal Varešanović

Kako prenose izvori blisku ovom klubu, uprava Rizespora zadovoljno trlja ruke jer očekuju veliku zaradu na prodaji ova dva fudbalera, a planiraju da ih prodaju već na ljeto.

Uprava Rizespora prije svega očekuje da će jako dobro unovčiti Dala Varešanovića i očekuje se da postane drugi najveći izčazni transfer ovog kluba.

Oglasi

Kako prenose novinari turskog fanatika već postoje brojne ponude za Dala Varešanovića kojeg su kako kažu Turci doveli za jako "male pare".

Dal Varešanović je zaslužan za preko deset golova svoje ekipe u dosadašnjem dijelu sezone, a na radaru je nekoliko timova iz Italije i Francuske.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Iako još uvijek nije poznato koji klubovi iz ove dvije lige se raspituju za Varešanovića jasno je koji klub je glavni kandidat za njegovo dovođenje. Radi se o španskom Real Sociedadu.

Kako prenose turski mediji uprava Rizespora očekuje da će Varešanović postati drugi najskuplji izlazni transfer kluba, odmah nakon prodaje Vedata Muriqija.

Top Komentari

Hele
On ne može ni u BH Premier ligi igrat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi