Mario Pašalić je majstor velikih transfera - Ovog ljeta bi mogao uslijediti novi ogroman potpis!
Hrvatski veznjak mogao bi otići iz Atalante nakon četiri godine (Foto: Marko Lukunić / Pixsell)

Napušta Bergamo

Mario Pašalić je majstor velikih transfera - Ovog ljeta bi mogao uslijediti novi ogroman potpis!

M. Šljivak

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić (29) mogao bi narednog ljeta napraviti još jedan veliki potpis. Za njegove usluge zainteresovan je torinski Juventus.

Mario Pašalić je već četiri sezone član ekipe Atalante. 29-godišnjak igra zaista dobar fudbal, a od naredne sezone ovaj veznjak mogao bi nositi dres torinskog Juventusa.

Prema informacijama koje stižu iz Italije, Stara dama pokazuje ozbiljan interes za dovođenje hrvatskog reprezentativca, te bi do transfera moglo i doći.

"Juventus razmatra situaciju oko Marija Pašalića. Bilo je nekih razgovora s njegovim agentima, ali za sada nema ponude. Ugovor mu ističe 2025. godine i cijena mu je između 10 i 15 miliona eura", navodi novinar Mirko Di Natale.

Transfer u Juventus bila bi definitivno kruna karijere za ovog fudbalera koji je ranije imao brojne uspone i padove otkako je 2014. godine napustio redove splitskog Hajduka.

Oglasi

Ove sezone je u dresu Atalante odigrao 33 utakmice i ima učinak od četiri gola i pet asistencija. Ukupno je za tim iz Bergama nastupio 234 puta uz učinak od 49 golova i 32 asistencije.

Mario Pašalić je kralj velikih potpisa

Hrvatski fudbaler je tokom karijere nastupao za nekoliko velikana evropskog fudbala.

Nakon što je prošao omladinsku školu Hajduka, splitski klub ga 2014. godine prodaje londonskom Chelseaju za dva i po miliona eura.

Međutim, u Londonu nikada nije dobio pravu šansu. Išao je potom na posudbe u Elche, Monaco, AC Milan, moskovski Spartak, no nigdje se nije uspio snaći na pravi način.

Oglasi

Odluka o potpisu za Atalantu 2020. godine bila je pun pogodak. Postao je standardan igrač vrhunskog tima Serije A i jedan je od glavnih igrača tima.

Odlične igre na kraju bi mu mogle donijeti još jedan veliki potpis. Igrama je to zaslužio i vidjet ćemo hoće li zaista do prelaska u Juventus i doći.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus traži veznjaka koji bi im mogao pomoći u narednim godinama. Možda je upravo on taj koji će donijeti prevagu u borbi za Scudetto naredne sezone.

Pašalić je standardan član reprezentacije Hrvatske. Dres Vatrenih oblačio je 60 puta i zabio je 10 golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi