"Ako bude još pozitivnih slučajeva morat ćemo blokirati put Juventusa u Milano"
Foto - EPA

Torinski doktor najavio

"Ako bude još pozitivnih slučajeva morat ćemo blokirati put Juventusa u Milano"

M. Šljivak

Odigravanje meča 16. kola italijanske Serije A između Milana i Juventusa dovedeno je u pitanje.

Torinski klub je u prethodna dva dana imao dva pozitivna slučaja koronavirusa među fudbalerima. Zaraženi su Alex Sandro i Juan Cuadrado, a ponovo se ne osjeća dobro ni Paulo Dybala.

Zbog toga je ekipa odložila planirani put u Milano. Igrači su u ovaj grad trebali doputovati večeras, ali je sve odgođeno za jutro.

Igrači i stručni štab su ponovo testirani na koronavirus. Ujutro će stići rezultati i potom se planira put na utakmicu.

Međutim, lokalne zdravstvene vlasti su spremne blokirati njihov put ako se pojavi još neki slučaj koronavirusa u ekipi.

"Juventus nas je obavijestio kako su dvojica njihovih fudbalera pozitivna. Trenutno nemamo dokaza da bismo rekli da je žarište u klubu, znamo kako su se igrači zarazili i zašto su ostali negativni. Ako bude još pozitivnih testova, moglo bi doći do nekontrolisanog širenja virusa unutar ekipe i to bi napravilo velike probleme. Jasno je da bismo zbog toga bili prisiljeni intervenisati, staviti igrače u izolaciju i blokirati put u Milano", rekao je doktor Roberto Testi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sutra ćemo dakle saznati hoće li se derbi kola moći odigrati, a on je planiran za 20:45 sati.

Mozzart vam nudi sjajne kvote za ovaj meč. Svoju opkladu OSTAVITE OVDJE.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1607100640
A kako ste tražili od saveza Italije da vam daju 3 boda protiv Napolija,što nisu odigrali utakmicu,kakvoće licemjerstvo fuj.
5 6
Vrana
mislim da je užasno što nekoliko ljudi i dalje misli da virus ne postoji. sada umiru i mladi! samo zato što je na početku rečeno da nije opasno i bezopasno. želite biti toliko sebični i držati se svog mišljenja iako možete vidjeti šta se događa, samo da ne biste promijenili mišljenje zbog drugih, kako ne biste izgledali glupo! tužni svijet, a zatim potaknite druge da se pridruže i podijele lišće, okrutni svijet
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti