Juventus odredio cijenu za Gonzala Higuaina

Stavili ga na transfer listu

Juventus odredio cijenu za Gonzala Higuaina

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain vratio se u Juventus nakon što mu je istekla posudba u Chelseaju.

Higuain je napustio Juve prošlog ljeta kada je otišao na posudbu u Milan, ali je nakon samo šest mjeseci dobio ponudu od Chelseaja koju nije mogao odbiti.

Plavci su ga doveli na posudbu do kraja sezone i činilo se da će otkupiti njegov ugovor, ali se to nije desilo. Argentinac se vratio u Juventus, no kako stvari stoje tu se neće dugo zadržati.

Novi trener Maurizio Sarri je pokušao nagovoriti čelnike Stare dame da odustanu od prodaje Argentinca, no nije uspio. Juve je donio konačnu odluku da Higuain ide na transfer listu, te su odredili cijenu za njega.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Higuain može ići ukoliko neki klub za njega plati oko 30 miliona eura. Ovaj 31-godišnji napadač se najviše povezuje s prelaskom u Romu u koju bi trebao doći kao zamjena za Edina Džeku koji će najvjerovatnije preći u Inter.

Argentinski napadač je u dresu Juventusa odigrao 105 utakmica i postigao je 55 golova u dvije sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
E bas ce u Romu,hahahhah
4 0
Hooruk
Trebaju ga zamotat u cener i baciti mozda ga ko i uzme.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi