Pjaniću od 1. jula znatno veća plaća

I dalje nije najplaćeniji bh. fudbaler

Pjaniću od 1. jula znatno veća plaća

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić od ovog mjeseca ima mnogo veću plaću.

Mali princ je u augustu prošle godine potpisao s Juventusom novi ugovor koji mu je, naravno, donio i mnogo bolje finansijske uslove, a italijanski mediji pišu kako povišica koju je dobio stupa na snagu od ovog mjeseca.

Pjanić će tako umjesto dosadašnjih 4,5 u budućnosti zarađivati 6,5 miliona eura, što ga čini jednim od najplaćenijih fudbalera u torinskom klubu, a ispred njega su samo Paulo Dybala, Gonzalo Higuain, Adrien Rabiot i Cristiano Ronaldo.

Svejedno, Pjanić i dalje nije najplaćeniji bosanskohercegovački fudbaler s obzirom da pola miliona više u Arsenalu zarađuje Sead Kolašinac. Svojevremeno dok je igrao u Engleskoj prvo mjesto je godinama čuvao Edin Džeko sa čak devet miliona eura godišnje što je dobivao u Manchester Cityju.

Od Pjanića se u narednoj sezoni očekuju velike stvari u Juventusu, što je dolaskom na trenersku poziciju naglasio i novi trener Maurizio Sarri, koji se nada kako će bh. fudbaler biti glavni igrač u veznom redu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Želim da svaka moja ekipa igra produktivan fudbal. Od Pjanića želim da ima loptu u nogama 150 puta na svakoj utakmici. Naravno, i ostali igrači ga trebaju ispratiti", rekao je Sarri.

Pjaniću, podsjećanja radi, ugovor s Juventusom važi do 2023. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Vise je dobio i Ramsy, to ste preskocili.
0 0
gumenakita
Poslijepodne ce pisati da ide u PSG ili Barcelonu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije