Pirlov komentar o 'nedosuđenom penalu' za Juventus: Sudija je trebao imati petlju
Foto - EPA

Trener Juventusa

Pirlov komentar o 'nedosuđenom penalu' za Juventus: Sudija je trebao imati petlju

M. Šljivak

Juventus je sinoć poražen na Dragau od Porta sa 2:1 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Torinski velikan pružio je izuzetno loš meč i na kraju je Porto sasvim zasluženo došao do pobjede u ovom susretu.

Uspio je Juventus međutim pogotkom Federica Chiese da poveća šanse za prolazak dalje u revanšu, ali ako ponove igru kao sinoć, neće se dobro provesti.

Dosta pažnje u ovom meču izazvala je situacija u samom finišu. Cristiano Ronaldo je pao u kaznenom prostoru nakon duela sa Zaidu Sanusijem i tražio je penal.

Međutim, španski sudija Carlos del Cerro Grande se nije oglasio, a u torinskom timu su uvjereni da je penal postojao.

Govorio je o tome i trener Bianconera Andrea Pirlo koji smatra da je sudija trebao pregledati snimak, iako je prethodno odsvirao kraj meča.

"Čist penal nad Cristianom. Pitao sam sudiju zašto nije pogledao snimak. Rekao mi je da je utakmica već završena i da nema potrebe da gleda snimak. Smatram da je trebao imati petlju da pogleda snimak i nakon što je označio kraj", rekao je Pirlo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaista bi bilo čudno da je sudija odlučio pregledati VAR nakon što je označio kraj utakmice i to bi sasvim sigurno donijelo brojne kontroverze.

Mozzart vam već sad omogućava klađenje na revanš utakmice Lige prvaka. Juventus je u duelu sa Portom veliki favorit, a svoju prognozu rezultata OSTAVITE OVDJE.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Var je svoje zavario ako ovaj sudija ne bude kaznjen.
5 2
Guber
Nije to Seria A da vam sviraju
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti