Juventus počeo pregovore sa engleskim klubom oko transfera Moisea Keana
Kean mora napustiti Torino ukoliko želi igrati

Za njega nema mjesta u ekipi Maurizija Sarrija

Juventus počeo pregovore sa engleskim klubom oko transfera Moisea Keana

S. Pašalić

Prema posljednjim informacijama koje je objavio Sky Sports, Everton je u pregovorima sa Juventusom oko transfera Moisea Keana.

Mladi 19-godišnji Kean je odlično igrao prošle sezone i postigao je 7 golova u 17 odigranih mečeva u dresu Juventusa, međutim sada je ipak na izlaznim vratima ovog kluba.

Stara dama ima višak napadača i jaku konkurenciju na ovoj poziciji pa je za Keana najbolja opcija da potraži novi klub.

Iako je Juventus još prošle sedmice jasno istakao da želi prodati mladog napadača, ipak to ne želi učiniti dok neko ne uplati njegovu otkupnu klauzulu.

Arsenal, Borussia Dortmund, Fiorentina, Ajax, Barcelona i Wolverhampton su samo neki od klubova s kojima se Kean povezivao, ali Everton je trenutno klub koji pokazuje najviše interesa.

Juventus želi dobiti bar 40 miliona eura, ali želi u dogovor ubaciti i klauzulu s kojom bi ga opet ponovo mogao vratiti u Torino.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi