Juventus ponovo optužuju za namještanje: Pobjeđuju jer kontrolišu VAR!
Očigledno se pojedinci ne mogu pomiriti sa velikom dominacijom torinskog giganta, pa mnogobrojnim optužbama pokušavaju da ih diskredituju (Foto: EPA)

Teške riječi direktora televizije

Juventus ponovo optužuju za namještanje: Pobjeđuju jer kontrolišu VAR!

Midhat Šljivak

Italijanski prvak Juventus ponovo se suočava sa optužbama za namještanje utakmica u Seriji A.

Direktor televizijske mreže Rai 2 Carlo Freccero javno je optužio torinskog velikana za kontrolisanje video tehnologije i tvrdi da Juve pobjeđuje jer manevriše VAR-om.

Nakon što je dobio pitanje hoće li Rai 2 gledaocima ponuditi više fudbalskog sadržaja, Freccero je dao poprilično bizarno i nevjerovatno.

"Pratim jedino Premier ligu. Zašto? U Italiji uvijek pobjeđuje samo Juventus jer kontroliše VAR sustav. Njime manevrišu i kontrolišu ga. To je iritirajuće. Forza Roma", rekao je Freccero.

Juventus je u proteklom periodu upisao nekoliko značajnih bodova zahvaljujući VAR-u. Sampdoriju su dobili nakon što je poništen gol protivniku u petoj minuti nadoknade, ali nakon ponovljenog snimka ofsajd je bio očigledan.

I Napoli optužuje Juventus

Pored Carla Freccera optužbe na račun Bianconera nešto ranije iznio je i kontroverzni predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

On je aludirao kako sudije uglavnom nakon pregleda VAR-a presuđuju u korist Juventusa i to je javno rekao.

"VAR bi nam trebao pomoći, ali greške se i dalje događaju", istakao je predsjednik Napolija koji je tako potvrdio kako vjeruje da sudije donose odluke u korist torinskog tima.

Juventus za sada šuti o svemu. U Torinu se očigledno ne žele zamarati ovim pričama, ali nakon kontroverzne izjave prvog čovjeka Rai-ja, moglo bi doći do bojkota prema ovoj televiziji.

Podsjetimo, Juventus su zbog skandala o namještanju utakmica (Calciopoli) oduzete titule iz 2005. i 2006. godine, a ekipa je izbačena u Seriju B.

Žalbe na ove odluke Vrhovnog suda Italije su odbačene, a titule su pripale ekipi Intera. Bez obzira na sve Juventus je i dalje uvjerljivo najtrofejniji italijanski tim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samkodk
Gluposti vece nisam procitao..
22 4
Zoilomas
Daj seru samo. Psss
16 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi