Juventus prodaje Pjanića i Dybalu zbog dvojice fudbalera

Promjene u Torinu

Juventus prodaje Pjanića i Dybalu zbog dvojice fudbalera

E. Čaušević

Kako nam se bliži ljetni prelazni rok tako su špekulacije oko transfera sve veće.

U posljednje vrijeme na meti špekulacija italijanskih medija nalazi se bh. reprezentativac Miralem Pjanić za kojeg na Apeninima tvrde da će na kraju ove sezone napustiti Juventus.

Pjanić je u Juve stigao na ljeto 2016. godine, te je osvojio tri titule prvaka Italije zaredom, ali je Liga prvaka i dalje ostala samo san za Staru damu. Iako je standardan već tri godine špekuliše se da će na kraju sezone promijeniti klub.

Calcionews objavio je danas da Pjanić neće biti jedini koji će napustiti Juve, te da ovaj klub planira prodati i Paula Dybalu. U Juventusu imaju nekoliko fudbalera na listi želja, a prodajom ovog dvojca zaradili bi dodatni novac.

Navodno, Juventus će pustiti Pjanića ukoliko dođe ponuda od oko 80 miliona eura i špekuliše se da bi bh. fudbaler mogao preći u PSG. Što se Dybale tiče za njega je interes najviše pokazao Manchester United, ali cijena pravi problem jer Juve traži 140 miliona eura.

Kako prenose mediji na Apeninima od ovog novca Juventus ima cilj da pojača odbranu i dovede Matthijsa de Ligta, te Adriena Rabiota koji će na ljeto biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s PSG-om.

"Nikad ne znate šta će se dogoditi"

Priče o eventualnom odlasku iz Torina pokrenula je i Pjanićeva izjava koju je dao za Canal+ tokom posjete Parizu.

"Promjena kluba? Sve je moguće u nogometu. Ja sam u Italiji već osam godina, od čega tri u Juventusu. To je fantastičan klub, ali nikad ne znate šta će se dogoditi. Sad mi je na pameti samo godišnji odmor, a onda ćemo vidjeti", rekao je Pjanić.

Za Pjanića su interesovanje pokazali brojni velikani, uključujući Bayern, Barcelonu, Paris Saint-Germain i Real Madrid, koji je u cijeloj priči i najuporniji. Mediji u Italiji pišu kako na dovođenju bh. fudbalera insistira Zinedine Zidane, ali da se Kraljevi i Bianconeri za sada razilaze u cijeni, jer cifra od 70 miliona eura koju nude navodno nije dovoljna torinskom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je Pjanića kupio u ljeto 2016. za 32 miliona eura. Mali princ je dosad odigrao 133 utakmice u Juventusovom dresu, postigavši pritom 19 pogodaka uz 36 asistencija, a osvojio je pritom i šest trofeja.

U svakom slučaju čeka nas zanimljivo ljeto glede Pjanićeve budućnosti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

teddy sheringham
Znači tom vašom logikom, Juventus prodaje ofanzivnog veznog i napadača za defanzivnog veznog i štopera? Zanimljivo.
3 1
Mu'min Juventino FKS
Calcionews je nikakv portal koji vode anonimusi! Sastanak je zavrsen, Dibala i Pjanic ne igu nigdje nego onaj glupan alegri! Presertan sam joooj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi