Za Allegrija je Pogba jedini krivac što ne ide na Mundijal: "Nije nas poslušao tada..."

Ponovo se povrijedio

Za Allegrija je Pogba jedini krivac što ne ide na Mundijal: "Nije nas poslušao tada..."

Endin Čaušević

Paul Pogba svim naporima pokušava da se oporavi od povrede koljena do početka Svjetskog prvenstva, ali je već sada skoro izgledno da on neće s Francuskom putovati u Katar i da se neće uspjeti oporaviti od povrede, a Massimiliano Allegri tvrdi da je upravo Pogba najveći krivac za to.

Pogba je na kraju prošle sezone odlučio da napusti Manchester United nakon što mu je istekao ugovor, te je na kraju donio odluku da se vrati u Juventus s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, ali na njegov prvi nastup u ovoj sezoni se još uvijek čeka.

Francuski veznjak povrijedio se tokom priprema za početak sezone i već tada je bilo jasno da ga očekuje nešto duža pauza.

Pogba je zadobio povredu koljena i već tada je bilo upitno da li će se uspjeti oporaviti do početka Svjetskog prvenstva. No, sve nade su čine ugašene jer je Pogba prije nekoliko dana zadobio novu povredu, a riječ je o povredi bedrenog mišića.

Njegov agent je izjavio da je za Pogbu odlazak na Svjetsko prvenstvo nemoguća misija i da je već sada skoro sigurno da se on neće naći na spisku Didiera Deschampsa pred odlazak u Katar.

Međutim, mnogi smatraju da je Pogba glavni krivac za to i da je mogao izbjeći takav scenario da je slušao savjete ljekarskog tima Juventusa.

Oglasi

Oni su mu odmah nakon povrede koljena savjetovali da ide na operaciju, ali je on to odbio i odlučio je da se oporavlja bez operacije i ubrzo nakon toga je samo uspio da pogorša tu povredu.

Pogba je na kraju otišao na operaciju, ali očito da je bilo već prekasno čime je njegov oporavak dodatno produžen. No, povredu koju je zadobio u petak na treningu stavila je tačku na njegova nadanja da ide na SP.

Allegri je pružio podršku svom igraču, ali je jasno poručio da je on sam kriv što neće uspjeti da se oporavi i zaigra na Mundijalu u Kataru što je bila njegova ogromna želja.

"Nismo pričali još uvijek nakon te nove povrede. Ranije smo razgovarali i nema smisla da ponavljam sve to što sam prije govorio. Kada je odlučio da ne ide na operaciju nakon te prve povrede bilo je jasno da su male nade da će se vratiti na teren pred početak Svjetskog prvenstva", govori Allegri i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To je bila njegova odluka iako smo mu drugačije savjetovali, ali slušao je svog specijalistu i pogriješio. Itekako smo oslabljeni bez njega, ali sigurno da je njemu najteže sada".

Još uvijek nije poznato koliko će trajati Pogbin oporavak, ali se očekuje da će on biti spreman da se na terenu konačno pojavi početkom 2023. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi